
Kyllingsalat med latinamerikansk vri
Lær hvordan du lager en deilig latin chicken salad, perfekt for sommeren. Enkelt, raskt og smakfullt - ideell for varme dager!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 pund benfri, skinnfri kyllinglår
- 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3. 4 spiseskjeer druekjerneolje
- 4. 1 kopp hakket gul løk
- 5. 1/2 kopp hakkede gulrøtter
- 6. 1/2 kopp hakket selleri
- 7. 340 gram IPA-øl
- 8. 1 liter kyllingkraft
- 9. 1/4 kopp brunt sukker
- 10. 1/4 kopp limesaft
- 11. 2 spiseskjeer søt thai chili-saus
- 12. 2 spiseskjeer hvit balsamicoeddik
- 13. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 14. 1 hvitløksfedd
- 15. 1/2 teskje tørket oregano
- 16. 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
- 17. 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 18. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 19. 3 hoder Bibb-salat
- 20. 3 kopper hakkede tomater
- 21. 3 kopper svarte oliven, skivet
- 22. 3 kopper revet Cheddar-ost
- 23. 1 1/2 kopper guacamole
- 24. 1 1/2 kopper rømme
- 25. Tortillachips, til servering
Fremgangsmåte
- 11. For ølbraisert kylling: Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Krydre kyllingen med 1 ss salt og 2 ts pepper.
- 22. Tilsett druefrøolje i pannen og stek kyllinglårene på alle sider til de er gyldne, ca. 2–3 minutter per side. Ikke overfyll pannen, ellers vil kyllingen dampe i stedet for å steke; arbeid i porsjoner om nødvendig. Overfør kyllingen til en ovnsfast form sammen med løk, gulrøtter og selleri.
- 33. Hell ølen i stekepannen og kok opp, og skrap opp de brune bitene i bunnen av pannen med en tresleiv, til væsken er redusert til halvparten. Tilsett kyllingkraft og brunt sukker, og la det småkoke. Krydre sausen med salt og pepper. Hell sausen over kyllingen og dekk formen med aluminiumsfolie.
- 44. Sett formen i ovnen og kok til kyllingen er mør, ca. 45–60 minutter. Ta ut formen av ovnen, fjern folien og la kyllingen avkjøle i sausen. Riv kjøttet i biter.
- 55. For vinaigretten: I en blender, kombiner limesaft, chilisaus, eddik, sennep, hvitløk og oregano, og kjør til en jevn puré. Tilsett langsomt olivenolje og vegetabilsk olje mens blenderen går. Krydre med salt og pepper.
- 66. For salaten: Legg et lag med salatblader på hver tallerken. Fordel 1/4 kopp av tomater, oliven, cheddar og kylling over salaten. Drypp litt vinaigrette over, og gjenta med et nytt lag salat, tomater, oliven, cheddar og kylling. Avslutt med en siste drypp vinaigrette og server med guacamole, rømme og tortillachips på siden.