
Sesam- og kalkunsalat
oppskrift på sesame turkey salad, en sunn og enkel salat med kalkun, sesamfrø og grønnsaker. perfekt for en lett lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 ss sesamfrø
- 2. 4 ss fersk sitronsaft (fra 2 sitroner)
- 3. 2 ss ristet sesamolje
- 4. 2 ss ren lønnesirup
- 5. 1 ss lavsodium soyasaus
- 6. 1 ss hakket, skrelt ingefær
- 7. 1/2 kopp frosne koked hvete- eller brun risbær, tint
- 8. 8 unser sukkererter, trimmet og delt i to
- 9. 1 bunt vårløk, grovhakket
- 10. 1 pund rotisseriekyllingbryst eller kyllingbryst (uten skinn), skåret i 1/2-tommers biter
- 11. 1 gulrot, skåret i tynne skiver med en grønnsaksskreller
- 12. 1 liten eller 1/2 stor hode isbergsalat, skåret i store biter
Fremgangsmåte
- 11. Rist sesamfrøene i en stor tørr stekepanne over middels varme, rør av og til, i 4 til 5 minutter. Overfør til en blender og tilsett sitronsaft, 1 spiseskje sesamolje, lønnesirup, soyasaus, ingefær og 3 spiseskjeer vann; kjør til det er jevnt. Sett til side.
- 22. Tilsett den resterende 1 spiseskjeen sesamolje i stekepannen og varm opp over middels høy varme. Ha i hvetebergene og stek under omrøring til de er gylne, ca. 5 minutter. Tilsett sukkererter og vårløk; stek under omrøring til de er sprø møre, ca. 3 minutter. Overfør til en stor bolle. Tilsett kalkun, gulrot, salat og sesamdressing; vend godt slik at det blir jevnt dekket.
- 33. Fotograf: Charles Masters