
Pork Meatball Banh Mi
Lær hvordan du lager en deilig pork meatball banh mi. En smakfull vietnamesisk sandwich med saftige kjøttboller og sprø brød. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2/3 kopp majones
- 2. 2 grønne løk, finhakket
- 3. 1 spiseskje sterk chilisaus (for eksempel sriracha)*
- 4. 450 gram svinekjøtt, karbonadedeig
- 5. 1/4 kopp fersk basilikum, finhakket
- 6. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 7. 3 grønne løk, finhakket
- 8. 1 spiseskje fiskesaus (for eksempel nam pla eller nuoc nam)*
- 9. 1 spiseskje sterk chilisaus (for eksempel sriracha)
- 10. 1 spiseskje sukker
- 11. 2 teskjeer maisstivelse
- 12. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 13. 1 teskje grovt kosher-salt
- 14. 2 kopper grovt revne gulrøtter
- 15. 2 kopper grovt revet, skrelt daikon (Japansk hvit radise)**
- 16. 1/4 kopp usaltet riseddik
- 17. 1/4 kopp sukker
- 18. 1 teskje grovt kosher-salt
- 19. 1 spiseskje asiatisk sesamolje
- 20. 4 stk 10-tommers baguetter eller fire 10-tommers stykker franskbrød (skåret fra 2 baguetter)
- 21. Tynne skiver av jalapeño-chili
- 22. 16 store friske korianderkvister
Fremgangsmåte
- 11. Hot Chili Mayo: Rør alle ingrediensene sammen i en liten bolle. Krydre med salt. Forbered på forhånd: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 22. Rør alle ingrediensene sammen i en liten bolle. Krydre med salt. Forbered på forhånd: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 33. Kjøttboller: Legg et bakepapirkledd stekebrett med høye kanter. Bland forsiktig alle ingrediensene i en stor bolle. Bruk fuktede hender og en knapp spiseskje for hver, og trill kjøttblandingen til 1-tommers kjøttboller. Legg dem på stekebrettet. Forbered på forhånd: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 44. Legg et bakepapirkledd stekebrett med høye kanter. Bland forsiktig alle ingrediensene i en stor bolle. Bruk fuktede hender og en knapp spiseskje for hver, og trill kjøttblandingen til 1-tommers kjøttboller. Legg dem på stekebrettet. Forbered på forhånd: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 55. Smørbrød: Bland de første fem ingrediensene i en middels stor bolle. La stå i romtemperatur i 1 time, og rør om av og til. Forvarm ovnen til 150°C (300°F). Varm opp sesamolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av kjøttbollene. Stek til de er brune og gjennomstekte, og snu dem ofte. Skru ned varmen hvis de blir for brune for raskt, ca. 15 minutter. Overfør kjøttbollene til et annet bakepapirkledd stekebrett. Sett i ovnen. Gjenta med resten av kjøttbollene. Del hver baguette eller baguettebiter horisontalt i to. Fjern nok av brødet fra hver halvdel til å lage en 1/2-tommers tykk skall. Smør varm chili mayo over hver brødskall. Legg jalapeños og deretter koriander i bunnen. Fyll hver med 1/4 av kjøttbollene. La de sylteagurkene renne av, og legg dem oppå kjøttbollene. Trykk på baguette-toppene.
- 66. Bland de første fem ingrediensene i en middels stor bolle. La stå i romtemperatur i 1 time, og rør om av og til.
- 77. Forvarm ovnen til 150°C (300°F). Varm opp sesamolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av kjøttbollene. Stek til de er brune og gjennomstekte, og snu dem ofte. Skru ned varmen hvis de blir for brune for raskt, ca. 15 minutter. Overfør kjøttbollene til et annet bakepapirkledd stekebrett. Sett i ovnen. Gjenta med resten av kjøttbollene.
- 88. Del hver baguette eller baguettebiter horisontalt i to. Fjern nok av brødet fra hver halvdel til å lage en 1/2-tommers tykk skall. Smør varm chili mayo over hver brødskall. Legg jalapeños og deretter koriander i bunnen. Fyll hver med 1/4 av kjøttbollene. La de sylteagurkene renne av, og legg dem oppå kjøttbollene. Trykk på baguette-toppene.
- 99. *Tilgjengelig i avdelingen for asiatiske matvarer i mange supermarkeder og i asiatiske markeder.
- 1010. *Tilgjengelig i avdelingen for asiatiske matvarer i mange supermarkeder og i asiatiske markeder.
- 1111. **Tilgjengelig i noen supermarkeder og i asiatiske markeder.



