
Sesamkyllingspyd med grønnsaksslaw
Lær hvordan du lager saftige sesame chicken skewers med frisk grønnsaksslaw. En smakfull rett perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp honning
- 2. 1/4 kopp ketchup
- 3. 1/4 kopp orientalsk sesamolje
- 4. 1/4 kopp skivet grønn løk
- 5. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 6. 1 spiseskje finhakket fersk ingefær, skrelt
- 7. 3/4 kopp soyasaus
- 8. 2 kopper strimlet grønnkål
- 9. 2 kopper strimlet rødkål
- 10. 1 stor rød paprika, skåret i matchstikkstykker
- 11. 1 stor grønn paprika, skåret i matchstikkstykker
- 12. 1 kopp grovt revet skrelt gulrot
- 13. 1/2 kopp tynnsnittet grønn løk
- 14. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar, hver delt i 4 strimler på langs
- 15. 16 trespyd, bløtlagt i vann i 1 time
- 16. 2 spiseskjeer sesamfrø
Fremgangsmåte
- 11. Til dressingen: Mos honey, ketchup, sesamolje, grønn løk, hvitløk og ingefær i en foodprocessor til jevn konsistens. Mens maskinen går, tilsett soyasaus gradvis. (Dressingen kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 22. Mos honey, ketchup, sesamolje, grønn løk, hvitløk og ingefær i en foodprocessor til jevn konsistens. Mens maskinen går, tilsett soyasaus gradvis. (Dressingen kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 33. Til coleslaw og spyd: Bland de første seks ingrediensene i en stor bolle. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. (Kan lages 4 timer i forveien. Hold kaldt.) Bland kyllingen med 1 kopp av dressingen i en middels stor bolle for å dekke. Mariner kyllingen i 1 time ved romtemperatur. Forbered grillen (middels til høy varme). Tre en kyllingstrimmel på hvert trepinne. Strø sesamfrø over kyllingen. Grill spydene til kyllingen er svidd og gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Overfør kyllingspydene til en tallerken. Vend coleslaw med 1/3 kopp av den resterende dressingen. Fordel coleslawen på 8 tallerkener. Topp hver coleslaw med 2 kyllingspyd og server.
- 44. Bland de første seks ingrediensene i en stor bolle. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. (Kan lages 4 timer i forveien. Hold kaldt.)
- 55. Bland kyllingen med 1 kopp av dressingen i en middels stor bolle for å dekke. Mariner kyllingen i 1 time ved romtemperatur.
- 66. Forbered grillen (middels til høy varme). Tre en kyllingstrimmel på hvert trepinne. Strø sesamfrø over kyllingen. Grill spydene til kyllingen er svidd og gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Overfør kyllingspydene til en tallerken.
- 77. Vend coleslaw med 1/3 kopp av den resterende dressingen. Fordel coleslawen på 8 tallerkener. Topp hver coleslaw med 2 kyllingspyd og server.