
Grillet hangerbiff med røkte grønnsaker, barbecuesaus og sørvestlig chimichurri
oppskrift på saftig hanger steak grillet til perfeksjon, servert med røkte grønnsaker, smakfull barbecuesaus og frisk southwest chimichurri. perfekt for grill-sesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper rødvin
- 1/4 kopp flytende røyk, pluss mer til pensling
- 1/4 kopp fikenbalsamicoeddik
- 1 hanger- eller flankebiff (ca. 900 gram)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp ketchup
- 3 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 2 spiseskjeer agavesirup
- 1 teskje adobosaus
- 1 chipotle-chili i adobo, finhakket
- 1/4 kopp kapers og cornichons i like store deler
- 1/4 kopp fersk koriander, hakket
- 1/4 kopp fersk persille, hakket
- 1 jalapeño, hakket
- Extra virgin olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 grønn paprika, skivet
- 1 rød paprika, skivet
- 1 gul paprika, skivet
- 1/4 kopp flytende røyk
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: trekull, gjennomvåt i vann
- 2Til marinaden til biffen: Bland sammen vin, væskesmoke og eddik i en ildfast form. Strø salt og pepper over biffen og legg den i marinaden. Mariner i 15 minutter.
- 3Til barbecuesausen: Bland ketchup, Worcestershire-saus, agave, adobosaus og chipotle-chili i en kjele og la det koke inn til det blir tykt og smørbart.
- 4Til Southwest-chimichurrien: Bland kapers, cornichons, koriander, persille og jalapeño i en foodprosessor og puls til sausen er grovkornet. Mens motoren går, hell sakte inn olje til sausen er godt blandet og litt jevn; den skal ikke være en puré. Smak til med salt og pepper.
- 5Til røkte grønnsaker og biff: Forvarm en grillpanne på middels høy varme. Ta biffen ut av marinaden og grill den til ønsket temperatur. Pensle med litt væskesmoke for en grillet smak og påfør barbecuesausen. Sett til side.
- 6Grill paprikaene i en grillpanne.
- 7Pakk trekull i en aluminiumsfolie. Plasser paprikaene og trekullene i en kjele sammen med væskesmoke og 1 ss vann, og damp i noen minutter for å tilføre smak.
- 8Server biffen toppet med Southwest-chimichurri, sammen med de grillede paprikaene og resten av barbecuesausen på siden.