
Sjømatpaella
Lær hvordan du lager en autentisk seafood paella, en klassisk spansk rett med fersk sjømat. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 5 skiver bacon, hakket
- 1 3 1/2-punds hel kylling, delt i 8 deler
- 2 kopper hakket løk (ca. 2 mellomstore)
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 2 kopper langkornet hvit ris
- 1 7-unse glass med ovnsbakte, skivede pimientos med juice
- 1/2 teskje knust safrantråd
- 2 kopper konserverte clam juice
- 1 1/2 kopper kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
- 1 pund store, ukokte reker, skrelte og renset
- 1 pund renset blekksprut, kropper skåret i 1/2-tommers ringer
- 1 dusin blåskjell, børstet
- 1 dusin muslinger, børstet og bart fjernet
- 1 kopp frosne erter, tint
- Sitronbåter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230°C. Varm opp olivenolje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett hakket bacon og kok til fettet er utvunnet, ca. 6 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til kjøkkenpapir og la det renne av. Sett til side. Krydre kyllingbitene med salt og pepper. Tilsett kylling i baconfettet i gryten og kok over middels varme til de er brune, ca. 7 minutter på hver side. Bruk tang til å fjerne kyllingen fra gryten. Tilsett hakket løk og hvitløk i gryten og sautér til de begynner å bli brune, og skrap opp eventuelle brune biter, ca. 10 minutter. Rør inn ris, ristede paprika med saft og safran. Tilsett clam juice og kyllingkraft, og la blandingen småkoke. Ta av varmen. Hell risblandingen i en ildfast form på 38x25x5 cm. Fordel kylling, reker, blekksprut, blåskjell og muslinger i risblandingen. Strø over hakket bacon og erter. Dekk til med aluminiumsfolie. Stek paellaen til kyllingen er gjennomkokt, blåskjell og muslinger har åpnet seg, og risen er mør, ca. 45 minutter (kast eventuelle blåskjell og muslinger som ikke åpner seg). Fjern folien fra formen. La paellaen hvile i 10 minutter. Server med sitronbåter.
- 2Forvarm ovnen til 230°C. Varm opp olivenolje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett hakket bacon og kok til fettet er utvunnet, ca. 6 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til kjøkkenpapir og la det renne av. Sett til side.
- 3Krydre kyllingbitene med salt og pepper. Tilsett kylling i baconfettet i gryten og kok over middels varme til de er brune, ca. 7 minutter på hver side. Bruk tang til å