
Fylte paprika med polenta
oppskrift på polenta-stuffede paprikaer, en smakfull og sunn rett som er perfekt for en rask middag eller helgekos. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 røde eller gule paprika, store poblano-chili, eller en kombinasjon
- 1 ss usaltet smør
- 1/2 kopp finhakket løk
- 1 1/2 ss finhakket hvitløk
- 1 kopp grov maismel eller polenta
- 3 1/2 kopper kyllingkraft
- 1/2 kopp kremfløte
- 3/4 kopp ferske eller hermetiske, avrente maiskjerner
- 1/3 kopp hakket fersk basilikum
- 1/3 kopp hakket fersk koriander
- 3/4 ts kosher salt
- 1/2 kopp nyrevet Parmesanost
- 1/2 kopp revet Gruyère
Fremgangsmåte
- 1Skjær av toppen på paprikaene og fjern frøene og ribbene. Skjær hver chili i to på langs fra stilkenden til blomstersiden. Legg dem i en smurt, lav bakeform.
- 2Smelt smøret i en kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og kok til løken er myk, ca. 3–4 minutter. Rør inn maismel og bland godt. Hell sakte i kyllingkraften under omrøring. Tilsett fløte, mais, basilikum, koriander, salt og 1/4 kopp Parmesan. Kok under konstant omrøring med en tresleiv til polentaen blir tykk, ca. 10 minutter. Ta av varmen.
- 3I mellomtiden forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 4Fyll paprikaene med polentaen. Strø over resten av Parmesan og Gruyère. Stek i 20–25 minutter, til de er gylne og boblende. Server varm. (Paprikaene kan fylles og stekes dagen før. For å servere, la dem bli romtempererte og varm opp igjen ved 180°C (350°F) i ca. 12 minutter).