Kokos- og karri-tilberedt tofu med grønn jasminris

Kokos- og karri-tilberedt tofu med grønn jasminris

Lær hvordan du lager en smakfull kokos curry tofu med aromatisk grønn jasminris. En enkel og vegetarisk rett perfekt for en sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp usøtet, revet kokosnøtt*
  • 2. 1 3/4 kopper vann
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 1 kopp jasmin- eller basmatiris
  • 5. 1 kopp (pakket) grovhakket fersk koriander
  • 6. 3/4 kopp usøtet, lett kokosmelk**
  • 7. 4 teskjeer finhakket fersk ingefær
  • 8. 1 spiseskje fersk limejuice
  • 9. 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 11. 16 gram ekstra-fast tofu, avrente, tørket, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 12. 1/2 kopp tynne skiver av grønn løk
  • 13. 2 teskjeer karrypulver
  • 14. 1 teskje malt spisskummen
  • 15. 1/8 teskje tørket knust rød pepper
  • 16. 1 kopp små, hele cherrytomater
  • 17. 2 spiseskjeer hakkede peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Rør den revne kokosnøtten i en liten non-stick panne over middels varme til den blir lett gyllen, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle. Kok opp 1 ¾ kopper vann og salt i en tung, middels stor kjele. Rør inn risen; kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke til vannet er absorbert og risen er mør, ca. 18 minutter. I mellomtiden, mos koriander, ½ kopp kokosmelk, 1 teskje ingefær, limesaft og halvparten av hvitløken i en blender. Bland puréen og kokosmelken inn i risen. Sett til side. Varm opp olje i en stor non-stick panne over høy varme. Tilsett tofu; stek under omrøring til den er gyllen, ca. 6 minutter. Tilsett løk, karri, spisskummen, rød pepper, resten av ingefæren og resten av hvitløken. Stek under omrøring i 1 minutt. Rør inn tomater og resten av kokosmelken. Krydre med salt og pepper. Fordel risen på 4 tallerkener. Topp med tofu-blandingen. Strø over peanøtter.
  2. 22. Rør den revne kokosnøtten i en liten non-stick panne over middels varme til den blir lett gyllen, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle.
  3. 33. Kok opp 1 ¾ kopper vann og salt i en tung, middels stor kjele. Rør inn risen; kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke til vannet er absorbert og risen er mør, ca. 18 minutter.
  4. 44. I mellomtiden, mos koriander, ½ kopp kokosmelk, 1 teskje ingefær, limesaft og halvparten av hvitløken i en blender. Bland puréen og kokosmelken inn i risen. Sett til side.
  5. 55. Varm opp olje i en stor non-stick panne over høy varme. Tilsett tofu; stek under omrøring til den er gyllen, ca. 6 minutter. Tilsett løk, karri, spisskummen, rød pepper, resten av ingefæren og resten av hvitløken. Stek under omrøring i 1 minutt. Rør inn tomater og resten av kokosmelken. Krydre med salt og pepper.
  6. 66. Fordel risen på 4 tallerkener. Topp med tofu-blandingen. Strø over peanøtter.
  7. 77. *Tilgjengelig på spesialbutikker for matvarer og helsekostbutikker. **Tilgjengelig i asiatiske markeder og i den asiatiske matvareseksjonen i mange supermarkeder.
  8. 88. *Tilgjengelig på spesialbutikker for matvarer og helsekostbutikker.
  9. 99. **Tilgjengelig i asiatiske markeder og i den asiatiske matvareseksjonen i mange supermarkeder.