
Charleston Rød Ris
oppskrift på charleston red rice, en smakfull og enkel rett med krydder og ris. perfekt for en smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper ukokt langkornet hvit ris
- 6 kopper kokende vann
- 1 spiseskje salt
- 6 skiver bacon
- 2 løk, hakket
- 1 (8 unser) boks tomatsaus
- 1 (6 unser) boks tomatpuré
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 1 dash hot pepper-saus
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 2 liter.
- 2Kok opp risen, vannet og saltet i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og mesteparten av væsken er absorbert, ca. 20–25 minutter.
- 3Mens risen koker, stek baconet i en stor, dyp stekepanne på middels-høy varme til det er jevnt brunt, ca. 10 minutter. Sett til side omtrent 1 spiseskje av baconfettet i pannen. Skru ned varmen til middels. La baconet renne av på en tallerken med papirhåndklær, og smuldre det når det er avkjølt nok til å håndtere.
- 4Stek og rør løken i det reserverte baconfettet til den er gjennomsiktig, ca. 5–8 minutter. Rør inn det smuldrede baconet, tomatsausen, tomatpuréen, sukkeret, Worcestershire-sausen og hot saus. La blandingen småkoke, skru ned varmen, og la det småkoke i 10 minutter. Fordel den kokte risen i den forberedte formen, og rør inn tomat-bacon-blandingen til det er jevnt fordelt.
- 5Dekk til formen og stek i den forvarmede ovnen i 45 minutter.