Charleston Rød Ris

Charleston Rød Ris

oppskrift på charleston red rice, en smakfull og enkel rett med krydder og ris. perfekt for en smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper ukokt langkornet hvit ris
  • 6 kopper kokende vann
  • 1 spiseskje salt
  • 6 skiver bacon
  • 2 løk, hakket
  • 1 (8 unser) boks tomatsaus
  • 1 (6 unser) boks tomatpuré
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 1 dash hot pepper-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 2 liter.
  2. 2Kok opp risen, vannet og saltet i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og mesteparten av væsken er absorbert, ca. 20–25 minutter.
  3. 3Mens risen koker, stek baconet i en stor, dyp stekepanne på middels-høy varme til det er jevnt brunt, ca. 10 minutter. Sett til side omtrent 1 spiseskje av baconfettet i pannen. Skru ned varmen til middels. La baconet renne av på en tallerken med papirhåndklær, og smuldre det når det er avkjølt nok til å håndtere.
  4. 4Stek og rør løken i det reserverte baconfettet til den er gjennomsiktig, ca. 5–8 minutter. Rør inn det smuldrede baconet, tomatsausen, tomatpuréen, sukkeret, Worcestershire-sausen og hot saus. La blandingen småkoke, skru ned varmen, og la det småkoke i 10 minutter. Fordel den kokte risen i den forberedte formen, og rør inn tomat-bacon-blandingen til det er jevnt fordelt.
  5. 5Dekk til formen og stek i den forvarmede ovnen i 45 minutter.