Blåbærfrokostboller
oppskrift på blåbærfrokostboller, perfekte til en sunn start på dagen. enkle å lage og full av smak av blåbær. ideell for helårsfrokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1 1/2 kopper varmt vann (35 til 43 grader C / 95 til 110 grader F)
- 1 teskje hvitt sukker
- 2 teskjeer tørrgjær
- 4 1/2 kopper hvetemel, delt
- 2 egg
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 teskje smeltet smør
- 1 1/2 kopper ferske blåbær
- en klype hvitt sukker, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Bland varmt vann og 1 teskje sukker i en stor bakebolle. Strø gjær over overflaten. La stå til gjæren blir skummende, ca. 10 minutter. Rør inn 2 kopper mel, egg, 1/4 kopp sukker og smeltet smør; bland til deigen får konsistens som havregrøt. Tilsett resten av melet. Elt med knyttnevene til deigen er glatt og elastisk.
- 2Sett ovnen på varm innstilling. Plasser deigen i en lett oljet bolle; sett den i ovnen. La den heve til den har doblet i størrelse, ca. 1 time.
- 3Ta den hevede deigen ut av ovnen; slå den ned med hånden til den er utpustet. Sett den tilbake i ovnen; la den heve til den er doblet igjen, ca. 45 minutter. Ta den ut av ovnen og slå den ned for å utpuste deigen. Legg den på en lett melet overflate.
- 4Smør lett 12 muffinsformer.
- 5Del deigen i 12 like store deler. Rull ut hver del med håndflaten for å flate den, og form til små rektangler. Fordel blåbær jevnt i midten av hver deigdel. Rull deigen sammen og klem endene sammen; plasser rullene med skjøten ned i muffinsformene. Strø hvitt sukker over toppen av rullene. La dem heve i 30 minutter.
- 6Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 7Stek i den forvarmede ovnen til de er lett brune, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og løs forsiktig opp kantene for å fjerne rullene fra muffinsformene.