Sjokolade- og hasselnøttbiscotti

Sjokolade- og hasselnøttbiscotti

Lær å lage deilige sjokolade-hasselnøtt biscotti. En perfekt småkake for kaffeelskere. Enkel oppskrift med trinnvise instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hasselnøtter, ristet og skrellet
  • 2. 3 kopper hvetemel
  • 3. 2/3 kopp usøtet kakaopulver
  • 4. 1 teskje natron
  • 5. 1 teskje bakepulver
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 8. 2 kopper sukker
  • 9. 3 store egg
  • 10. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 11. 1/2 teskje mandelessens
  • 12. 1 kopp semisøte sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg et tykt, stort bakepapirkledd stekebrett. Mal 1/2 kopp ristet hasselnøtter i en food processor. Sett til side. Visp mel, kakao, natron, bakepulver og salt i en stor bolle. Pisk smør og sukker i en annen stor bolle til det er godt blandet. Tilsett egg, vanilje- og mandel-essensene, og pisk til det er godt innarbeidet. Rør inn melblandingen. Bland inn 1 kopp hele, ristede hasselnøtter, sjokoladebiter og 1/2 kopp malte hasselnøtter. Del deigen i to like deler. Form hver del til en 2,5 tommer bred og 14 tommer lang logg på bakepapirkledt stekebrett. Plasser loggene med 2,5 tommers mellomrom (de vil utvide seg under stekingen). Stek til loggene føles faste når toppen forsiktig trykkes lett på, ca. 35 minutter. La loggene avkjøle på stekebrettet i 15 minutter. Oppretthold ovnstemperaturen. Bruk en lang, bred spatel til å overføre de stekte loggene til et skjærebrett. Bruk en serrert kniv til å skjære de varme loggene på tvers i 1/2 tomme tykke skiver. Legg skivene med snittflaten ned på to bakeplater. Stek biscotti til de er faste, ca. 15 minutter. Overfør til avkjølingsrist og la dem avkjøle helt. (Sjokolade-hasselnøtt biscotti kan lages på forhånd. Oppbevar i lufttett beholder i opptil 4 dager, eller pakk inn i folie og frys i lufttette plastposer i opptil 3 uker.)
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg et tykt, stort bakepapirkledd stekebrett. Mal 1/2 kopp ristet hasselnøtter i en food processor. Sett til side. Visp mel, kakao, natron, bakepulver og salt i en stor bolle. Pisk smør og sukker i en annen stor bolle til det er godt blandet. Tilsett egg, vanilje- og mandel-essensene, og pisk til det er godt innarbeidet. Rør inn melblandingen. Bland inn 1 kopp hele, ristede hasselnøtter, sjokoladebiter og 1/2 kopp malte hasselnøtter.
  3. 33. Del deigen i to like deler. Form hver del til en 2,5 tommer bred og 14 tommer lang logg på bakepapirkledt stekebrett. Plasser loggene med 2,5 tommers mellomrom (de vil utvide seg under stekingen). Stek til loggene føles faste når toppen forsiktig trykkes lett på, ca. 35 minutter. La loggene avkjøle på stekebrettet i 15 minutter. Oppretthold ovnstemperaturen.
  4. 44. Bruk en lang, bred spatel til å overføre de stekte loggene til et skjærebrett. Bruk en serrert kniv til å skjære de varme loggene på tvers i 1/2 tomme tykke skiver. Legg skivene med snittflaten ned på to bakeplater. Stek biscotti til de er faste, ca. 15 minutter. Overfør til avkjølingsrist og la dem avkjøle helt. (Sjokolade-hasselnøtt biscotti kan lages på forhånd. Oppbevar i lufttett beholder i opptil 4 dager, eller pakk inn i folie og frys i lufttette plastposer i opptil 3 uker.)