Sjokoladeknapper Madeleines

Sjokoladeknapper Madeleines

oppskrift på deilige sjokoladechip madeleines. perfekt som en søt liten kake til kaffen. enkel å lage, med steg-for-steg instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 10 spiseskjeer usaltet smør, pluss litt ekstra til smøring
  • 2. 2 spiseskjeer av ditt favoritt-honning
  • 3. 3 store egg fra frittgående høner
  • 4. 2/3 kopp superfint sukker
  • 5. 1 kopp selvhevende mel, pluss litt ekstra til utstøving
  • 6. 100 g mørk sjokolade (70 % kakao), hakket i veldig små biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør og honning i en liten kjele og la det småkoke til det blir sirupsaktig—omtrent 8 minutter. Hell det over i en bolle og la det avkjøle. Ikke bekymre deg hvis blandingen skiller seg litt. Bruk en elektrisk stavmikser eller håndmikser, og pisk egg og sukker sammen i omtrent 8 minutter, eller til blandingen har tredoblet volumet. Vend inn melet, deretter smør- og smørblandingen, og la det avkjøle. Rør inn den hakkede sjokoladen i kakerøren. La den stå i kjøleskapet i et par timer. Forvarm ovnen til 190°C. Smør og mel formene til madeleinekakene. Legg en teskje med røre i hver form, og stek i ca. 15 minutter, eller til de er akkurat faste å ta på og har fått en gyllen farge. De er best når de serveres varme.