Maltet sjokoladekremkake

Maltet sjokoladekremkake

oppskriften på maltet sjokoladepuddingkake er en rik og kremet dessert som passer perfekt til enhver anledning. lær hvordan du lager den steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Ikke-stikkende matlagingsspray
  • 2/3 kopp allsidig mel
  • 1/3 kopp fullkornsvetemel til bakverk
  • 3/4 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1/4 kopp Dutch-prosessert kakaopulver, pluss 2 spiseskjeer
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje fint salt
  • 1 kopp sjokolademalt pulver, for eksempel Ovaltine
  • 1/2 kopp lett melk (1 prosent fett)
  • 1 stor eggehvite
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 kopper kokende vann
  • Melis, til å drysse over, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 2-liters ildfast form med non-stick bakepulverspray.
  2. 2Visp sammen begge melet, 1/2 kopp brunt sukker, 1/4 kopp kakao, bakepulver og salt i en stor bolle. I en separat bolle visp sammen 1/2 kopp maltmel, melk, eggehvite, smør og vanilje til maltet er oppløst. Rør dette inn i de tørre ingrediensene til det bare er noen få små klumper igjen, og fordel røren i den forberedte formen.
  3. 3Bland resten av brunt sukkeret (1/4 kopp) med resten av kakaoen (2 ss) og strø over røren. Rør inn resten av maltmelet (1/2 kopp) i det kokende vannet og hell det over røren. Stek til kaken spretter lett når den forsiktig trykkes på, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut med noen fuktige smuler, ca. 30–35 minutter. La kaken avkjøle i 30 minutter på en avkjølingsrist.
  4. 4Hvis ønskelig, dryss toppen av kaken med melis og server umiddelbart med den varme kaken og sausen på tallerkener eller dype skåler.