Trefarget rød fløyelskake

Trefarget rød fløyelskake

oppskrift på en deilig tre-lags rød velvet kake, perfekt for spesielle anledninger og festlige lag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 ¼ staver/5 oz/150 g smør, myknet
  • ¾ kopp/5 oz/150 g superfint sukker
  • 2 egg
  • noen dråper vaniljeekstrakt
  • en liten klype salt
  • rikelig ½ kopp/2 ¾ oz/63 g hvetemel
  • rikelig ½ kopp/2 ¾ oz/63 g kakesmør, siktet
  • ¼ kopp/1 oz/25 g usøtet kakaopulver
  • 1 ½ ts/¼ oz/7 g bakepulver
  • 1 ss rød farge
  • 1 lb/450 g ferdigkremet fondant
  • 3 staver/350 g/12 oz smør, myknet
  • 1 ¾ kopper/12 oz/350 g superfint sukker
  • 6 egg
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • en liten klype salt
  • 1 ¼ kopper/5 oz/150 g hvetemel
  • 1 ⅓ kopper/5 oz/150 g kakesmør, siktet
  • ½ kopp/2 oz/50 g usøtet kakaopulver
  • 3 ts/½ oz/15 g bakepulver
  • akkurat under ¼ kopp/2 fl oz/50 ml rød farge
  • 1 ¾ lb/800 g ferdigkremet fondant
  • 5 ¾ staver/1 lb 7 oz/650 g smør, myknet
  • 3 ¼ kopper/1 lb 7 oz/50 g superfint sukker
  • 10 egg
  • stor klype salt
  • 2 ⅓ kopper/10 ½ oz/288 g hvetemel
  • 2 ½ kopper/10 ½ oz/288 g kakesmør, siktet
  • ¾ kopp/3 oz/75 g usøtet kakaopulver
  • 2 ss pluss 1 1/8 ts/1 ¼ oz/35 g bakepulver
  • akkurat under ½ kopp/3 ½ fl oz/100 ml rød farge
  • 2 ¾ lb/1,25 kg ferdigkremet fondant, 30 cm/12 tommer
  • ¾ staver/3 oz/80 g smør, myknet
  • 1 ¾ kopper/7 oz/200 g melis
  • 2 ss/1 oz/25 g kremost
  • noen dråper vaniljeekstrakt
  • 2 ¼ staver/9 oz/250 g smør, myknet
  • 5 ¼ kopper/1 lb 5 oz/600 g melis
  • rikelig ⅓ kopp/2,6 oz/75 g kremost
  • noen dråper vaniljeekstrakt
  • 3 ½ staver/14 oz/400 g smør, myknet
  • 8 ¾ kopper/2 lb 2 oz/1 kg melis
  • rikelig ½ kopp/4 ½ oz/120 g kremost
  • noen dråper vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Rund kakeform liten etasjeform 15 cm (6 tommer) i diameter og 7,5 cm (3 tommer) høy Medium etasjeform 23 cm (9 tommer) i diameter og 7,5 cm (3 tommer) høy Stor etasjeform 30 cm (12 tommer) i diameter og 7,5 cm (3 tommer) høy 15 cm/6 tommer kakeplate 23 cm/9 tommer kakeplate
  2. 2Til kaken: Ta den første kakeformen og tegn rundt den to ganger på bakepapir. Klipp ut begge sirkler. Mål omkretsen på formen med en snor, og klipp deretter ut en lang stripe av papir som er like lang som snoren, og brett den i to på langs. Smør formen med smeltet smør og legg en av papirsirkelen i bunnen. Smør, og legg deretter en annen sirkel oppå, og smør igjen. Press papirstripa langs innsiden av formen og smør den. Hvis du lager flere etasjer, gjenta med de andre formene. Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Ha smør og sukker i en stor bolle og pisk det sammen til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene, vanilje, salt og hvetemel gradvis for å forhindre at røren skiller seg. Tilsett kakehvetemel, usøtet kakaopulver og bakepulver, og pisk til alt er godt blandet. Rør inn konditorfarge og bland godt. Fordel røren i de forberedte formene og stek i henhold til anbefalt tid (liten 30–40 minutter; medium 65–75 minutter; stor 75–85 minutter). Kaken er ferdig når den føles fast å ta på, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen i 5 minutter, før du snur den ut på en avkjølingsrist (du kan trenge to rister side om side for den største kaken). Fjern bakepapiret og la kaken avkjøle helt.
  3. 3Lage smørkrem: Forbered ingrediensene til det antallet etasjer du skal lage. Du kan lage smørkremen i én stor porsjon, så du trenger bare én stor bolle. Rør sammen myknet smør og melis til det er lyst og luftig. Pisk inn kremost og noen dråper vaniljeekstrakt etter smak. Dekk overflaten av smørkremen med plastfolie og sett i kjøleskapet til den skal brukes.
  4. 4Skjæring og lagdeling av kakene: Bruk en lang, serrert kniv og skjær forsiktig den minste kaken i to, og legg den sammen igjen med 3 toppede spiseskjeer smørkrem. Smør en teskje smørkrem på midten av den minste kakeplaten og legg kaken oppå (dette hindrer at kaken sklir av platen). Skjær de resterende kakene på samme måte, bruk 6 toppede spiseskjeer smørkrem for å lage en sandwich med mediumkaken, og 8 toppede spiseskjeer for den største. Plasser mediumkaken opp ned på kakeplaten sin, og den største på den største kakeplaten. Fordel halvparten av den resterende smørkremen i et tynt lag over toppen og sidene av kakene for å dekke dem. Sett i kjøleskapet til det er stivt å ta på, og fordel deretter resten av smørkremen over kakene for et perfekt utseende.
  5. 5Dekke med fondant: Klipp en snor til for hver kake for å måle den samlede lengden av toppen og sidene – dette er størrelsen du skal bruke for å kjevle ut fondanten. Dekorer kun én kake om gangen, da fondant kan tørke ut veldig raskt. Sørg for at benken er ren og tørr, og kna fondanten til den er varm og smidig. Ha 2 spiseskjeer melis i en liten sikt og bruk den til å lett drysse benken. Kjevle ut fondanten til 3–4 mm tykk, og snurr den jevnt for å holde den rund. Forsiktig før hendene og armene under fondanten, løft den opp i midten og legg den over kaken med smørkremen (du kan også bruke en stor kjevle for dette – hold kjevlen over midten av fondanten og snu den over kaken). Dryss hendene med litt melis og gni forsiktig over kaken for å sikre at fondanten har festet seg til smørkremen under. Bruk en skarp lang serrert kniv til å trimme kantene, og kutt nedover med et rent snitt (fortsett å tørke knivbladet for å unngå at fondanten bygger seg opp og gjør det vanskelig å få et rent kutt). Gjenta med de resterende kakene og fondanten. Spar eventuelle rester til å lage dekorasjoner, blomster eller frynser – pakk godt inn i plastfolie til bruk, for å unngå at de tørker ut.
  6. 6Stabling av kakene: For å stable kakene, trenger du hjelp av noen stålstenger, fordi kaken og frostingen er for myk til å støtte vekten av hverandre. Stålstenger kan kjøpes i spesialbutikker for kakeutstyr; de må imidlertid kuttes til riktig størrelse, siden hver kake er forskjellig. Bare de to nederste etasjene trenger stenger, så du trenger totalt åtte stenger. Hold en stang mot siden av kaken og merk med en blyant hvor frostingen når. Kutt stangen og tre andre til samme lengde. Sett stengene inn i kaken ca. 5 cm (2 tommer) fra sidene, for å danne de fire hjørnene av en firkant i midten av kaken. De skal ikke stikke over frostingsnivået. Hvis du har målt feil og stangen er for lang, fjern den og skrap av overskytende med en skarp kniv. Mål, kutt og sett inn stengene på samme måte for mediumkaken. De tre kakene kan nå stables direkte oppå hverandre. Når de er stablet, er det best å ikke flytte på dem, så det er tryggest å montere dem på stedet eller i den posisjonen du ønsker å vise dem frem.
  7. 7Server med brudeparet og masse alkohol!