
Kyllinglår med kreol-senneps- og appelsinsaus
Lær hvordan du lager saftige kyllinglår med en smakfull creole-sennepsoransjesaus. En perfekt hovedrett for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 små, skinn- og benfrie kyllinglår (ca. 340 gram)
- 1 1/2 spiseskje olivenolje
- 3/4 kopp appelsinjuice
- 3/4 kopp ferdiglaget, lavsalt kyllingbuljong
- 1/4 kopp kreol- eller fullkornsdijonsennep
- 1 spiseskje honning
- 1 teskje hot peppersaus
Fremgangsmåte
- 1Strø kylling på begge sider med salt og pepper. Varm opp olje i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme. Legg i kylling og stek til den er brun, ca. 6 minutter på hver side. Tilsett appelsinjuice og buljong i pannen. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken. Tilsett sennep, honning og pepper saus i pannen. Øk varmen og kok opp til sausen tykner nok til å dekke en skje, og rør av og til, ca. 7 minutter. Legg kyllingen tilbake i pannen. La det småkoke til det er gjennomvarmt, ca. 1 minutt. Overfør kyllingen til tallerkener, topp med sausen og server.