Potetpannekaker med fyldig grønnsaksgryte
Lær hvordan du lager deilige potetpannekaker servert med en fyldig chunky grønnsaksgryte. Perfekt for en smakfull og mettende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 1 kopp hakket løk
- 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 1 ½ teskje revet appelsinskall
- 5. 1 teskje malt spisskummen
- 6. ¼ teskje tørket knust rød pepper
- 7. 340 gram zucchini i ½-tommers terninger
- 8. 1 boks på 800 gram hakkede tomater
- 9. 1 boks på 440 gram kikerter, skylt og drenert
- 10. 12 Kalamata-oliven, uten stein, hakket
- 11. 900 gram russetpoteter, skrelt, grovt revet, presset tørr i et kjøkkenpapir
- 12. 1/3 kopp revet løk
- 13. 2 ss hvetemel
- 14. Nonstick-vegetabiljanspray
- 15. 4 teskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. For grønnsaksgryte: Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett de neste 4 ingrediensene; rør om i 1 minutt. Tilsett squash og tomater med saften; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til squashen er mør, rør av og til, ca. 10 minutter. Tilsett kikerter og oliven; la det småkoke i 3 minutter.
- 22. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett de neste 4 ingrediensene; rør om i 1 minutt. Tilsett squash og tomater med saften; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til squashen er mør, rør av og til, ca. 10 minutter. Tilsett kikerter og oliven; la det småkoke i 3 minutter.
- 33. For potetpannekaker: Forvarm ovnen til 150°C. Bland de første 3 ingrediensene i en bolle. Krydre med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, spray en stor non-stick panne med non-stick spray; tilsett 1 teskje olje. Varm opp over middels høy varme. Legg potetblandingen i 1/3 koppfulle porsjoner, og fordel hver til en 7,5 cm runding. Stek til pannekakene er brune, ca. 5 minutter på hver side. Overfør til et stekebrett; hold varme i ovnen.
- 44. Forvarm ovnen til 150°C. Bland de første 3 ingrediensene i en bolle. Krydre med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, spray en stor non-stick panne med non-stick spray; tilsett 1 teskje olje. Varm opp over middels høy varme. Legg potetblandingen i 1/3 koppfulle porsjoner, og fordel hver til en 7,5 cm runding. Stek til pannekakene er brune, ca. 5 minutter på hver side. Overfør til et stekebrett; hold varme i ovnen.
- 55. Plasser 3 pannekaker på hver av 4 tallerkener. Øs over gryten og server.
- 66. Plasser 3 pannekaker på hver av 4 tallerkener. Øs over gryten og server.