Potetpannekaker med fyldig grønnsaksgryte

Potetpannekaker med fyldig grønnsaksgryte

Lær hvordan du lager deilige potetpannekaker servert med en fyldig chunky grønnsaksgryte. Perfekt for en smakfull og mettende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss olivenolje
  • 2. 1 kopp hakket løk
  • 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 1 ½ teskje revet appelsinskall
  • 5. 1 teskje malt spisskummen
  • 6. ¼ teskje tørket knust rød pepper
  • 7. 340 gram zucchini i ½-tommers terninger
  • 8. 1 boks på 800 gram hakkede tomater
  • 9. 1 boks på 440 gram kikerter, skylt og drenert
  • 10. 12 Kalamata-oliven, uten stein, hakket
  • 11. 900 gram russetpoteter, skrelt, grovt revet, presset tørr i et kjøkkenpapir
  • 12. 1/3 kopp revet løk
  • 13. 2 ss hvetemel
  • 14. Nonstick-vegetabiljanspray
  • 15. 4 teskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. For grønnsaksgryte: Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett de neste 4 ingrediensene; rør om i 1 minutt. Tilsett squash og tomater med saften; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til squashen er mør, rør av og til, ca. 10 minutter. Tilsett kikerter og oliven; la det småkoke i 3 minutter.
  2. 22. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett de neste 4 ingrediensene; rør om i 1 minutt. Tilsett squash og tomater med saften; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til squashen er mør, rør av og til, ca. 10 minutter. Tilsett kikerter og oliven; la det småkoke i 3 minutter.
  3. 33. For potetpannekaker: Forvarm ovnen til 150°C. Bland de første 3 ingrediensene i en bolle. Krydre med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, spray en stor non-stick panne med non-stick spray; tilsett 1 teskje olje. Varm opp over middels høy varme. Legg potetblandingen i 1/3 koppfulle porsjoner, og fordel hver til en 7,5 cm runding. Stek til pannekakene er brune, ca. 5 minutter på hver side. Overfør til et stekebrett; hold varme i ovnen.
  4. 44. Forvarm ovnen til 150°C. Bland de første 3 ingrediensene i en bolle. Krydre med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, spray en stor non-stick panne med non-stick spray; tilsett 1 teskje olje. Varm opp over middels høy varme. Legg potetblandingen i 1/3 koppfulle porsjoner, og fordel hver til en 7,5 cm runding. Stek til pannekakene er brune, ca. 5 minutter på hver side. Overfør til et stekebrett; hold varme i ovnen.
  5. 55. Plasser 3 pannekaker på hver av 4 tallerkener. Øs over gryten og server.
  6. 66. Plasser 3 pannekaker på hver av 4 tallerkener. Øs over gryten og server.