
Kefirvafler med sprø prosciutto
Lær hvordan du lager deilige buttermilk vafler med sprø prosciutto. En perfekt frokost eller brunchrett med balansert smak og tekstur.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. Vegetabilsk oljespray til steking
- 2. 1 kopp allsidig mel
- 3. 1 teskje bakepulver
- 4. 1/4 teskje natron
- 5. 1/2 teskje salt
- 6. 3/4 av en stang (6 spiseskjeer) usaltet smør
- 7. 1 kopp godt ristet kulturmelk
- 8. 1 stort egg
- 9. 4 tynne skiver prosciutto
- 10. rømme
- 11. ren lønnesirup
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 250°F. Spray en uoppvarmet, godt innarbeidet eller non-stick belgisk vaffeljern med kokespray og forvarm jernet. I en stor bolle sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt. Smelt 5 spiseskjeer smør, og visp det sammen med kulturmelk og egg i en liten bolle til det er godt blandet. Rør smørblandingen inn i melblandingen til det blir jevnt (røren vil bli tykk). Skje røren i vaffeljernet, bruk 1 kopp røre til to 4-tommers kvadratiske belgiske vafler (se notat ovenfor), og fordel den jevnt. Kok vaflene i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør vaflene til et stekebrett og hold dem varme, uten å dekke til, midt i ovnen. Lag flere vafler på samme måte (respray ikke jernet). I en stor, tykk stekepanne varm opp den gjenværende spiseskjeen med smør over moderat varme til skummet legger seg, og kok prosciuttoskivene til de er sprø og gylne, ca. 1 minutt på hver side. Server vaflene med prosciutto, rømme og lønnesirup.