Kefirvafler med sprø prosciutto

Kefirvafler med sprø prosciutto

Lær hvordan du lager deilige buttermilk vafler med sprø prosciutto. En perfekt frokost eller brunchrett med balansert smak og tekstur.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. Vegetabilsk oljespray til steking
  • 2. 1 kopp allsidig mel
  • 3. 1 teskje bakepulver
  • 4. 1/4 teskje natron
  • 5. 1/2 teskje salt
  • 6. 3/4 av en stang (6 spiseskjeer) usaltet smør
  • 7. 1 kopp godt ristet kulturmelk
  • 8. 1 stort egg
  • 9. 4 tynne skiver prosciutto
  • 10. rømme
  • 11. ren lønnesirup

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 250°F. Spray en uoppvarmet, godt innarbeidet eller non-stick belgisk vaffeljern med kokespray og forvarm jernet. I en stor bolle sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt. Smelt 5 spiseskjeer smør, og visp det sammen med kulturmelk og egg i en liten bolle til det er godt blandet. Rør smørblandingen inn i melblandingen til det blir jevnt (røren vil bli tykk). Skje røren i vaffeljernet, bruk 1 kopp røre til to 4-tommers kvadratiske belgiske vafler (se notat ovenfor), og fordel den jevnt. Kok vaflene i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør vaflene til et stekebrett og hold dem varme, uten å dekke til, midt i ovnen. Lag flere vafler på samme måte (respray ikke jernet). I en stor, tykk stekepanne varm opp den gjenværende spiseskjeen med smør over moderat varme til skummet legger seg, og kok prosciuttoskivene til de er sprø og gylne, ca. 1 minutt på hver side. Server vaflene med prosciutto, rømme og lønnesirup.