Makaroner og ost

Makaroner og ost

Lær hvordan du lager klassisk macaroni and cheese hjemme. En enkel oppskrift perfekt for hele familien, med kremet ostesaus og pasta.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 10 kopper vann
  • Kosher salt
  • 3 kopper makaroni (helst De Cecco-merke, hvis tilgjengelig)
  • 1 kvart heavy cream
  • 2 hvitløksfedd, skrelt og lett knust med baksiden av en kniv
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 3 til 3 ½ kopper revet Gruyère
  • Nykvernet hvit pepper
  • ½ kopp finrevet Parmesan
  • ½ kopp revet skarp Cheddar
  • Worcestershire-saus, etter smak
  • Hot saus, etter smak
  • ⅓ til ½ kopp ristet brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2I en stor kjele, kok opp vannet. Tilsett saltet. Smak på vannet. Det skal være salt som sjøvann. Tilsett makaroni og rør med en tresleiv eller stor hullsleiv for å sikre at makaroni ikke setter seg fast i bunnen av kjelen mens det koker. Kok til makaroni er ganske fast, ca. 8 til 10 minutter.
  3. 3Hell makaroni og vann i en sil plassert over vasken. La vannet renne av, og ta vare på omtrent 1 kopp av kokevannet.
  4. 4I samme kjele, varm opp fløten, hvitløksfeddene og det reserverte kokevannet til det småkoker. Tilsett sennepen og 3 kopper Gruyère-ost. Krydre med salt og pepper etter smak. La det småkoke forsiktig, rør kontinuerlig, til osten er smeltet og har blandet seg med fløten. Tilsett Parmesan og Cheddar. Rør med tresleiv og la det småkoke igjen til det er jevnt. Tilsett en skvett Worcestershire-saus og en skvett hot sauce. Rør for å blande. Smak til med krydder.
  5. 5Tilsett makaroni i fløten og rør forsiktig for å blande. La retten hvile på komfyren i 5 til 10 minutter, slik at pastaen absorberer smakene. Fjern og kast hvitløksfeddene.
  6. 6Fyll en ildfast form med makaroni-blandingen, topp med brødsmuler, resten av Gruyère-osten, og stek i 10 til 12 minutter, eller til brødsmulene har fått en gyllen skorpe på toppen. Server umiddelbart.