Rostet lammelår med bein

Rostet lammelår med bein

Lær hvordan du lager en perfekt roast rack of lamb med denne enkle oppskriften. Saftig, smakfull og ideell for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stk lammerack
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Timian
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 pint kalvesjy

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
  2. 2Forbered lammekjøttet for steking. Plasser eventuelle avskjærte bein i bunnen av en stekepanne. Legg kjøttet, med fettsiden opp, oppå beina. Krydre med salt, pepper og timian.
  3. 3Sett inn i den varme ovnen og stek til ønsket stekegrad. Råtten av lammekammen er vanligvis stekt sjelden eller medium. Test stekegraden med et kjøtttermometer eller ved å bruke berøringsmetoden som for biffer. Total steketid vil være omtrent 30 minutter.
  4. 4Ta lammekjøttet ut av stekepannen og hold det varmt. La beina bli igjen i pannen. Sett stekepannen over moderat varme for å karamellisere saftene og klarne fettet. Hell av fettet. Tilsett hvitløk i pannen og kok i 1 minutt.
  5. 5Deglaser pannen med kraften og la den redusere til halvparten. Sil av saften, fjern fett og krydre etter smak. Skjær kjøttet mellom ribbeina i koteletter. Server to koteletter per porsjon med 1 unse av saften.
  6. 6Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften med de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatene.