Rostet lammelår med bein
Lær hvordan du lager en perfekt roast rack of lamb med denne enkle oppskriften. Saftig, smakfull og ideell for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stk lammerack
- Salt og nykvernet svart pepper
- Timian
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 pint kalvesjy
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 2Forbered lammekjøttet for steking. Plasser eventuelle avskjærte bein i bunnen av en stekepanne. Legg kjøttet, med fettsiden opp, oppå beina. Krydre med salt, pepper og timian.
- 3Sett inn i den varme ovnen og stek til ønsket stekegrad. Råtten av lammekammen er vanligvis stekt sjelden eller medium. Test stekegraden med et kjøtttermometer eller ved å bruke berøringsmetoden som for biffer. Total steketid vil være omtrent 30 minutter.
- 4Ta lammekjøttet ut av stekepannen og hold det varmt. La beina bli igjen i pannen. Sett stekepannen over moderat varme for å karamellisere saftene og klarne fettet. Hell av fettet. Tilsett hvitløk i pannen og kok i 1 minutt.
- 5Deglaser pannen med kraften og la den redusere til halvparten. Sil av saften, fjern fett og krydre etter smak. Skjær kjøttet mellom ribbeina i koteletter. Server to koteletter per porsjon med 1 unse av saften.
- 6Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften med de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatene.