Bete- og kålrotsuppe

Bete- og kålrotsuppe

oppskrift på beet and cabbage borscht, en smakfull og næringsrik russisk suppe med rødbeter og kål. perfekt for en sunn lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 kopper usaltet kyllingkraft
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 pund (ca. 6 kopper) savoy- eller grønnkål, kjernet og strimlet
  • 1 stor (ca. 8 unser) rødbete, skrelt og finstrimlet
  • 1 liten rød løk, skrelt og tynnsnittet
  • 1 spiseskje balsamicoeddik
  • Rikelig med malt spisskummen
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • Naturell yoghurt eller rømme (ca. 1/2 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser kyllingkraft, vin, kål, rødbeter og løk i en stor kjele. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til grønnsakene er møre, i omtrent 30 minutter, av og til omrøring. Tilsett eddik, spisskummen, salt og pepper. (Dette kan forberedes på forhånd, avkjøles, dekkes til og settes til side i romtemperatur i flere timer eller oppbevares i kjøleskap i flere dager.) For å servere, ta det ut av kjøleskapet omtrent 30 minutter før servering hvis det skal serveres kaldt. Varm opp igjen over middels høy varme før servering hvis det skal serveres varmt. Hell suppen i 4 suppeskåler. Legg en generøs skje yoghurt på toppen. Server umiddelbart.