Bete- og kålrotsuppe
oppskrift på beet and cabbage borscht, en smakfull og næringsrik russisk suppe med rødbeter og kål. perfekt for en sunn lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 kopper usaltet kyllingkraft
- 1 kopp tørr hvitvin
- 1 pund (ca. 6 kopper) savoy- eller grønnkål, kjernet og strimlet
- 1 stor (ca. 8 unser) rødbete, skrelt og finstrimlet
- 1 liten rød løk, skrelt og tynnsnittet
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- Rikelig med malt spisskummen
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- Naturell yoghurt eller rømme (ca. 1/2 kopp)
Fremgangsmåte
- 1Plasser kyllingkraft, vin, kål, rødbeter og løk i en stor kjele. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til grønnsakene er møre, i omtrent 30 minutter, av og til omrøring. Tilsett eddik, spisskummen, salt og pepper. (Dette kan forberedes på forhånd, avkjøles, dekkes til og settes til side i romtemperatur i flere timer eller oppbevares i kjøleskap i flere dager.) For å servere, ta det ut av kjøleskapet omtrent 30 minutter før servering hvis det skal serveres kaldt. Varm opp igjen over middels høy varme før servering hvis det skal serveres varmt. Hell suppen i 4 suppeskåler. Legg en generøs skje yoghurt på toppen. Server umiddelbart.