Croque His

Croque His

Lær hvordan du lager croque his, en deilig og enkel rett som passer til enhver anledning. Perfekt for raske lunsjer eller middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser bacon, kuttet i 1/2-tommers tykke strimler (omtrent 8 skiver)
  • 2. Usaltet smør, etter behov
  • 3. 6 spiseskjeer hvetemel
  • 4. 2 kopper helmelk
  • 5. Nykvernet muskatnøtt
  • 6. 1/4 kopp revet Roquefort-ost
  • 7. Salt og nykvernet svart pepper
  • 8. Usaltet smør
  • 9. 8 skiver briochebrød, hver 1/2 tomme tykt
  • 10. 6 unser Comté-ost, revet (omtrent 2 kopper)
  • 11. Knust rød pepper, til pynt
  • 12. Hakket gressløk, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For sausen: Varm opp en høykantet stekepanne på middels varme. Tilsett bacon og kok til det er brunt og sprøtt, ca. 15 minutter. Ta baconet ut og legg det på en tallerken med papirhåndkle, og sett til side for senere bruk. La baconfettet bli igjen i pannen, og tilsett smør om nødvendig for å få totalt 6 spiseskjeer fett.
  3. 3I samme panne over middels varme, tilsett melet og visp til det blir lyst og gyllent, 2 til 3 minutter. Rør sakte inn melken, og visp til det er godt blandet. Krydre med litt muskatnøtt, og la det småkoke til det tykner, ca. 10 minutter. Rør inn Roquefort-osten til det er nesten glatt, og smak til med salt og svart pepper.
  4. 4Til smørbrødet: Forvarm ovnen med grillelementet og en rist i midten. Varm opp en stor non-stick stekepanne eller takke på middels varme.
  5. 5Smør litt smør på den ene siden av hver brødskive, og legg dem med smørsiden ned på den varme pannen i 1 minutt. Legg en skive med Comté-ost på hver brødskive, og dekk med en snudd bolle for å smelte osten, ca. 2 minutter. Når osten er boblende og smeltet, legg et lag med sprø bacon på halve skivene. Legg de andre brødskivene oppå for å lage smørbrødene, og legg dem på et stekebrett. Hell over Funky Mornay-sausen og grill til de er brune i flekker. Pynt med knust rød pepper og hakket gressløk.