Jubileumskake med sjokolade- og kulturmelkslag, toffee og ristet mandel

Jubileumskake med sjokolade- og kulturmelkslag, toffee og ristet mandel

oppskrift på en deilig lagkake med sjokolade, butanemel, toffee og ristede mandler, perfekt for jubileum og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp sukker (sukker med granulert konsistens)
  • 1 kopp mørkebrunt sukker
  • 1 kopp mykt usaltet smør
  • 3 egg
  • 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 1/3 kopp moste, røde, modne, skrelte tomater (hermetiske knuste tomater kan også brukes)
  • 1 kopp pluss 3 spiseskjeer kakao
  • 2 1/2 kopper kakehvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 2 kopper kulturmelk
  • 2 kopper kremfløte, delt
  • 12 unser bittersøt sjokolade, hakket
  • 1/4 kopp usaltet smør, mykt
  • 4 unser kremost, myknet
  • 2 spiseskjeer kulturmelk, pluss mer om nødvendig
  • En klype salt
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje fersk sitronjuice
  • Melis (sukker)
  • 1 kopp skivede mandler, ristet
  • 1 kopp toffee-biter
  • Sjokoladekrøller, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør og mel tre 23 cm (9-tommers) kakeformer. Kutt bakepapir i sirkler som passer til bunnen av formene, og legg dem i bunnen av formene.
  2. 2I en standmixer, tilsett begge sukkertypene og smøret, og kjør til det er lyst og kremaktig. Pisk inn egg, vanilje og tomater. I en stor bolle, bland kakao, kakehvetemel, salt, natron og bakepulver. Rør kakao-blandingen inn i smør-blandingen, vekselvis med kulturmelk, i tre omganger. Hell røren i de forberedte formene. Stek kakene i 32 til 35 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og toppene på kakene spretter tilbake når du trykker lett. La kakene avkjøle i 15 minutter. Fjern forsiktig fra formene og avkjøl helt på avkjølingsrist.
  3. 3I mellomtiden, lag den piskede ganachen: Varm opp 1 kopp krem i en stor kjele til kokepunktet. Rør inn sjokoladen. Dekk til og la det stå i 5 minutter. Pisk til glatt. La ganachen avkjøle helt. I en egen bolle, pisk resten av kremfløten til myke topper dannes. Rør inn ganache-blandingen, og vend forsiktig for å unngå å slå ut luften. Sett i kjøleskapet til montering.
  4. 4Lag frostingen ved å blande smør og kremost i en stor bolle. Pisk til den er luftig. Rør inn kulturmelk, salt, vanilje og sitronjuice. Pisk inn nok av melis, ½ kopp av gangen, til frostingen er lys og luftig, og tilsett mer kulturmelk om nødvendig.
  5. 5For å montere kaken, trim toppen av kakene med en serrert kniv slik at de er jevne og flate. Plasser et kakelag på kakefatet. Smør over halvparten av ganache-fyllingen, nesten helt ut til kantene. Strø over 1/3 kopp mandler og 1/3 kopp toffee-biter. Gjenta med neste lag. Topp med det siste kakelaget. Dekorer hele toppen og utsiden av kaken med kremostfrosting. Strø over resten av toffee og mandler på toppen, og pynt med sjokoladekrøller. Server umiddelbart, eller oppbevar i kjøleskapet i opptil 24 timer før servering.