Gale Nachos

Gale Nachos

oppskrift på crazy nachos med ost, jalapeños og deilige tilbehør. perfekt for en kveld med venner eller som snacks til filmkvelden.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 teskje vegetabilsk olje
  • 450 gram storfekjøtt, karbonadedeig
  • 1/2 gul løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 moden plommetomat, ca. 50 gram, uten frø, kjernet og hakket
  • 1 ss chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 1 boks chipotle-chili i adobo, finhakket, eller 1/2 ts chipotlepulver
  • 1 ss masa harina eller maismel
  • Salt og svart pepper
  • 1 ss fersk limesaft
  • 1 avokado, skrelt og uten stein
  • 1 jalapeño, uten stilk og frø, finhakket
  • 2 ss fersk koriander, hakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • En klype malt spisskummen
  • 1 ts fersk limesaft
  • Salt
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 4 mais tortillas, delt i fire
  • Salt
  • 1/3 kopp refried beans
  • 2 dl (ca. 80 g) revet cheddarost
  • 1 dl rømme
  • 2 hele syltejalapeños, delt i 16 skiver
  • Hjemmelaget eller ferdigkjøpt salsa, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage chipotle-tacofyllet, varm opp oljen i en stor stekepanne på middels-lav varme. Tilsett storfekjøtt og løk, og kok under omrøring av og til i ca. 10 minutter, til storfekjøttet er lett brunet og løken er gjennomsiktig. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere 30 sekunder. Ha i tomat, chilipulver, spisskummen, oregano, cayennepepper og chipotle-chili. Rør godt slik at krydderne fordeles jevnt, skru ned varmen, og la det småkoke i 15 minutter, med jevnlig omrøring. Rør inn masa harina til det er godt blandet, smak til og juster krydderne. Tilsett salt og svart pepper etter smak. Rør inn limesaft og fjern fra varmen.
  2. 2For å lage guacamolen, mos avokadoen til den er glatt. Rør inn jalapeño, koriander, hvitløk, spisskummen og limesaft. Juster krydderne og tilsett salt etter smak.
  3. 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  4. 4For å lage nachos, hell 1/2 tomme olje i en tykkbunnet stekepanne og varm opp til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Hvis du ikke har et sukkertemperaturtermometer, kan du etter 5 minutter med oppvarming stikke en tresleiv i oljen for å sjekke om den er klar. Hvis det bobler rundt treet, er oljen varm nok. Stek tortillachips i porsjoner i 1 minutt, til de er gyldne og sprø, og snu dem en gang. La dem renne av på et kjøkkenpapir og dryss lett med salt.
  5. 5Legg chipsene tett sammen på et stekebrett eller en støpejernspanne, uten at de overlapper. Topp hver med 1 teskje refried beans, 2 spiseskjeer chipotle-tacofyll, og 2 spiseskjeer cheddarost.
  6. 6Stek i 5 minutter, eller til osten er smeltet. Etter at nachosen er tatt ut av ovnen, topp hver med 1 spiseskje guacamole, 1 spiseskje rømme, og 1 sylta jalapeñoskive. Server varme, med salsa ved siden av.