
Matzo eplekugel
oppskrift på matzo apple kugel, en søt og smakfull dessert med epler og matzo, perfekt for helgen eller høytiden.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 4 matzo-knekkebrød, knust
- 3 egg, pisket
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 teskje salt, delt
- 1/2 teskje sitronsaft
- 1/3 kopp eplesaus
- 3 Granny Smith- epler - kjernet, skrelt og hakket
- 1/2 kopp tørkede tranebær
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Legg de smuldrede matzohene i en middels stor bolle, og tilsett nok vann til å dekke dem. La stå i 2 minutter, og hell deretter av overflødig vann. Ikke klem ut vannet.
- 2Til matzohbollen, tilsett egg, 1/4 kopp sukker, salt, sitronsaft og eplesaus. Rør godt sammen. Bland inn eplene og tørkede tranebær. Fordel blandingen jevnt i en ildfast form på 2 liter. Bland resten av sukkeret og kanelen, og strø over toppen.
- 3Stek i 45 minutter i den forvarmede ovnen, eller til toppen er gyllen og eplene er myke.