
Dulce de Leche
oppskrift på dulce de leche, en søt og kremet karamel som kan brukes i dessert, bakverk og som pålegg. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 10
dessert
Ingredienser
- 1. 1 gallon melk
- 2. 1 vaniljestang
- 3. 4 ½ kopper hvitt sukker
- 4. 1 teskje natron
Fremgangsmåte
- 11. I en stor kjele, kok opp melken over middels høy varme. Fjern fra varmen og sil gjennom et osteklede. Sett tilbake i kjelen.
- 22. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, og ha dem i melken. Rør inn sukkeret og sett kjelen tilbake på middels høy varme, og rør konstant til sukkeret er oppløst. Akkurat når melken begynner å koke, rør inn natron. Senk varmen til middels, og rør kontinuerlig til blandingen tykner. Når en tresleiv dras gjennom blandingen og bunnen av kjelen blir synlig, og blandingen er lys brun, tar du kjelen av varmen.
- 33. Sett kjelen i et isbad og rør kontinuerlig til dulce de leche er avkjølt. Oppbevar i lufttett beholder i kjøleskapet. Hell over på steriliserte glass, og oppbevar i kjøleskapet.