
Søte og sure grønne bønner
oppskrift på søt og sur grønne bønner, perfekt som tilbehør til middagen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp STAR Rødvinseddik
- 3 ss sukker
- 3 ss STAR Original Olivenolje
- 680 g grønne bønner, trimmet og kuttet i 4 cm biter
- salt og pepper
- 1/2 kopp skivede mandler, ristet
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, kok opp rødvinseddik og sukker over middels høy varme. La det koke til det er redusert til 1/2 kopp, omtrent 10 minutter, og pass på så det ikke brenner seg. Visp inn olivenolje. I mellomtiden koker du bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er møre, og rører av og til, i omtrent 5 minutter. Sil av vannet. Hell eddikblandingen i den samme kjelen og la det småkoke igjen, mens du visper kontinuerlig. Legg bønnene tilbake i kjelen og vend dem forsiktig slik at de blir dekket av sausen. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør bønnene til en bolle og dryss over mandler.