Hello Fresh Mobile Banner
Santa-hatt Crispy-Treat Cheesecake-kvadrater

Santa-hatt Crispy-Treat Cheesecake-kvadrater

Lær hvordan du lager deilige santa hat crispy-treat cheesecake squares – en festlig dessert perfekt for julen. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. Koking spray
  • 2. 3 ss usaltet smør
  • 3. 150 g mini marshmallows (ca. 1 kopp tettpakket)
  • 4. 2 ts honning
  • 5. 1 ts ren vaniljeekstrakt
  • 6. Kosher-salt
  • 7. 4 kopper sprø ris-korn
  • 8. Én 7 g pakke med usmakstilsetning av gelatinpulver
  • 9. To 225 g pakker kremost, romtemperert
  • 10. 1 kopp rømme
  • 11. 1 kopp melis
  • 12. 1 ss fersk sitronjuice
  • 13. 25 mellomstore jordbær, renset
  • 14. 2 ss usaltet smør, romtemperert
  • 15. 2 ss kremost, romtemperert
  • 16. 1/2 kopp melis, siktet
  • 17. 1/4 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en sprøytepose eller en reseptfri plastpose
  2. 22. Kled en 23 cm kvadratisk form med aluminiumsfolie, og la det være en 5 cm overheng på to sider. Lett påfør kokespray på folien og en tresleiv.
  3. 33. For ostekakebiter: Smelt smøret i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett marshmallows, honning, 1/2 teskje vanilje og en klype salt, og rør med tresleiven til marshmallows er helt smeltet, ca. 4–5 minutter. Tilsett riskrisa, og rør til blandingen er godt blandet. Hell blandingen i den forberedte formen, og trykk den jevnt ut mens den er varm. La den stå i romtemperatur til den er fast, ca. 20 minutter.
  4. 44. Bland gelatin med 2 spiseskjeer vann i en liten mikrobølgesikker bolle, og la den mykne i ca. 5 minutter. Pisk kremosten på middels-høy hastighet med en elektrisk mikser til den er helt glatt, ca. 1 minutt. Skrap ned sidene av bollen. Tilsett rømme, sukker, sitronsaft, resten av 1/2 teskje vanilje og en klype salt, og pisk på middels-høy hastighet til glatt, ca. 1 minutt.
  5. 55. Varm opp gelatinen i 10-sekunders intervaller i mikrobølgeovnen, og rør om etter behov, til den er oppløst, 30–50 sekunder. Hell gelatinen i kremostblandingen, og pisk på middels-høy hastighet til den er godt innarbeidet, ca. 30 sekunder.
  6. 66. Hell kremostblandingen over den avkjølte sprø laget, og jevn ut med en slikkepott eller smørkniv. Pakk formen løst inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet til ostekakelagene er stivnet, ca. 2 timer eller over natten.
  7. 77. Til glasuren: Visp sammen smør og kremost for hånd i en middels stor bolle. Tilsett sukker og vanilje, og visp til glatt og kremaktig.
  8. 88. Skjær ostekakebitene i tjuefem 4,5 cm store kvadrater. Overfør glasuren til en sprøytepose eller reseptfri plastpose. Klipp et 0,6 cm hull i hjørnet av posen. Sprøyt en sirkel med glasur på toppen av hver kvadrat, omtrent med diameteren til en jordbærbunn. Plasser en jordbær med snittflaten ned på toppen av hver glasursirkel, og trykk forsiktig ned slik at glasuren kommer opp rundt bunnen av jordbæret og ligner på en Santa-hatt. Sprøyt en ball med glasur på spissen av hvert jordbær for en pom-pom.