
Frokostburrito
lær hvordan du lager en deilig breakfast burrito med denne enkle oppskriften. perfekt for en mettende frokost med smak av meksikansk inspirasjon.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- Egg fra beiteoppdrettede kyllinger (mengden avhenger av hvor sulten du er!)
- 1 maistortilla
- Aromatiske svarte bønner, oppskrift følger
- Duftende meksikansk ris, oppskrift følger
- Pyntalternativer: Skarp cheddar, pepper eller Monterey Jack, Cotija, Oaxaca eller annen smakfull ost, revet eller smuldret; salsa av alle slag (jeg lager fersk pico de gallo om sommeren); grønn løk, hakket; koriander, hakket; rømme; limebåt
- 450 gram økologiske svarte bønner fra Pacific Northwest
- 1 gulrot, skrelt
- 1 selleristang
- 1/2 løk
- 5 hvitløksfedd
- En håndfull fersk timian
- 1/3 bunt fersk persille, med stilker
- 1 laurbærblad
- 3 ss havsalt
- 2 kopper langkornet ris, vasket
- 3 ss oliven- eller vegetabilsk olje
- 1/2 løk, finhakket
- 1 ts ancho chili pulver eller "mild meksikansk chili pulver"
- 3/4 ts salt
- 1/4 ts hvit pepper
- 1 fersk tomat fra hagen eller bondens marked, hakket, eller 1 liten boks hakkede økologiske tomater
- 3 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong eller vann
Fremgangsmåte
- 1Pisk egger, og kok dem forsiktig til de akkurat har stivnet. Varm opp mel tortillaen i en stekepanne eller i mikrobølgeovnen i noen sekunder. Fyll burritoen med eggerøren, bønner, ris og eventuelle andre toppings du liker. Mine favoritter er nevnt ovenfor. Mulighetene for å variere fyllet i burritoen er uendelige. Dette er en flott måte å få i seg et komplett, sunt og balansert måltid raskt, alt pakket inn i en tortilla og klart til å tas med. Det vil gi deg god drivstoff for dagen.
- 2Jeg anbefaler å hurtigbløtlegge bønnene i stedet for å bløtlegge dem i kaldt vann over natten, da hurtigbløtlegging gjør noen av stivelsene mer fordøyelige. For å hurtigbløtlegge, skyll bønnene og legg dem i en stor kjele. Dekk med kaldt vann til omtrent 8 cm over bønnene. Kok opp, dekk til og fjern umiddelbart fra varmen. La stå i 1 time, sil av vannet, skyll og legg bønnene tilbake i kjelen.
- 3Dekk bønnene med friskt kaldt vann til 8–10 cm over bønnene (dette vil kreve mer vann enn sist, ettersom bønnene vil ha utvidet seg under hurtigbløtleggingen). Tilsett gulrot, selleri, løk, hvitløk, timian, persille, laurbærblad og salt i kjelen. Alle grønnsakene kan og bør forbli hele, da de er lettere å fjerne senere. (Jeg tilsetter saltet i starten av kokingen, da jeg synes det gir bedre smak til bønnene. Mange mener at salt tidlig vil gjøre bønnene seige, men jeg har aldri opplevd det slik.) Kok opp væsken, og skru umiddelbart ned til laveste varme, slik at det bare småkoker veldig forsiktig. Kok, uten lokk, til bønnene er ferdige, omtrent 1 til 2 timer. Tiden vil variere mye avhengig av størrelsen og typen bønner, størrelsen på kjelen, høyden over havet, været osv. Smak deg frem underveis til bønnene er gjennomkokte, men ikke møre til mos. Når de er ferdige, fjern kjelen fra varmen. Jeg fjerner vanligvis alle aromastoffene og oppbevarer bønnene i kokevæsken i kjøleskapet i en lufttett beholder. De varer i 1 til 2 uker på den måten. Væsken er deilig.
- 4Yields: Nok til 6 til 10 burritos, avhengig av appetitt.
- 5Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett hakket løk, og sautér til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett chilipulver, salt og hvit pepper, og sautér i ett minutt til. Tilsett risen, og sautér i 3–4 minutter for å riste risen lett. Tilsett hakkede tomater, og rør hele blandingen i ytterligere 3–4 minutter. Tilsett kraften, skru opp varmen og kok opp væsken raskt. Så snart det koker, dekk til kjelen og skru ned til laveste varme. La det dampe i ca. 30 minutter. Sjekk om risen er ferdig, og tilsett litt mer væske om nødvendig. Dekk til igjen og la det dampe videre til risen er ferdig. Fjern lokket, og luft opp risen med en gaffel. Smak til og juster krydderet etter behov.