Stekte kamskjell med kapers-, shiitake- og vårløkrelish
Lær å lage deilige seared scallops med kapers, shiitake og vårløk relish. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett på en spesiell dag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 unse shiitakesopp, skivet
- 1 spiseskje tynne skiver av grønn løk
- 1 spiseskje finhakkede blandede oliven
- 1 teskje tynne skiver av sjalottløk
- 1 teskje soyasaus
- 1/3 teskje hakkede kapers
- 1/3 teskje finhakket hvitløk
- 1/3 teskje chiliflak av rød pepper
- 1/3 teskje mirin
- 1/3 teskje sesamolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 170 gram kamskjell (U/10 eller 16/20), renset
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje rapsolje
- 1 spiseskje usaltet smør
- 2 spiseskjeer alfalfa- eller broccolispirer
- 1 spiseskje tynne skiver av grønn løk
- 1/3 teskje sitronsaft
- 1/3 teskje olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For capers-, shiitake- og grønn løk-relish: Bland shiitakesopp, grønn løk, oliven, sjalottløk, soyasaus, kapers, hvitløk, chiliflak, mirin og sesamolje i en bolle og sett den i kjøleskapet over natten.
- 2Når du er klar til å koke, tar du relishen ut av kjøleskapet og lar den stå i romtemperatur i 20 til 30 minutter. Juster krydderet med salt og pepper.
- 3For de stekte kamskjellene: Skjær riller i én side av kamskjellene med fire små kutt i et hashtag-mønster (#). Legg kamskjellene på et kjøkkenpapir og tørk begge sider.
- 4Varm opp rapsolje i en stekepanne over høy varme. Krydre kamskjellene med salt og pepper, legg dem i pannen og stek i 1 minutt på hver side.
- 5Ta pannen av varmen, tilsett smør og pensle kamskjellene for å fullføre kokingen, i 1 til 2 minutter.
- 6Legg relishen på en tallerken og plasser kamskjellene rundt den.
- 7For salaten: Bland alfalfa-spirer, grønn løk, sitronsaft og olivenolje i en bolle. Tilsett salt og pepper og vend det forsiktig sammen.
- 8Plasser salaten midt på tallerkenen med kamskjellene. Server umiddelbart.