Stekte kamskjell med kapers-, shiitake- og vårløkrelish

Stekte kamskjell med kapers-, shiitake- og vårløkrelish

Lær å lage deilige seared scallops med kapers, shiitake og vårløk relish. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett på en spesiell dag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 unse shiitakesopp, skivet
  • 1 spiseskje tynne skiver av grønn løk
  • 1 spiseskje finhakkede blandede oliven
  • 1 teskje tynne skiver av sjalottløk
  • 1 teskje soyasaus
  • 1/3 teskje hakkede kapers
  • 1/3 teskje finhakket hvitløk
  • 1/3 teskje chiliflak av rød pepper
  • 1/3 teskje mirin
  • 1/3 teskje sesamolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 170 gram kamskjell (U/10 eller 16/20), renset
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje rapsolje
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 2 spiseskjeer alfalfa- eller broccolispirer
  • 1 spiseskje tynne skiver av grønn løk
  • 1/3 teskje sitronsaft
  • 1/3 teskje olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For capers-, shiitake- og grønn løk-relish: Bland shiitakesopp, grønn løk, oliven, sjalottløk, soyasaus, kapers, hvitløk, chiliflak, mirin og sesamolje i en bolle og sett den i kjøleskapet over natten.
  2. 2Når du er klar til å koke, tar du relishen ut av kjøleskapet og lar den stå i romtemperatur i 20 til 30 minutter. Juster krydderet med salt og pepper.
  3. 3For de stekte kamskjellene: Skjær riller i én side av kamskjellene med fire små kutt i et hashtag-mønster (#). Legg kamskjellene på et kjøkkenpapir og tørk begge sider.
  4. 4Varm opp rapsolje i en stekepanne over høy varme. Krydre kamskjellene med salt og pepper, legg dem i pannen og stek i 1 minutt på hver side.
  5. 5Ta pannen av varmen, tilsett smør og pensle kamskjellene for å fullføre kokingen, i 1 til 2 minutter.
  6. 6Legg relishen på en tallerken og plasser kamskjellene rundt den.
  7. 7For salaten: Bland alfalfa-spirer, grønn løk, sitronsaft og olivenolje i en bolle. Tilsett salt og pepper og vend det forsiktig sammen.
  8. 8Plasser salaten midt på tallerkenen med kamskjellene. Server umiddelbart.