Hvit bønne- og tahinipuré med ristet pitabrød
en enkel oppskrift på hvit bønne-tahini puré servert med ristet pitabrød, perfekt som forrett eller sunn snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer malt spisskummen
- 2. 2 teskjeer za'atar
- 3. 1 teskje chilipulver
- 4. 1 teskje granulat hvitløk
- 5. 4 pitabrød
- 6. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 7. 8 hvite ansjosfileter, drenert
- 8. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 9. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 10. Én 425 grams boks cannellini-bønner, drenert og skylt
- 11. 1/4 kopp tahinipasta
- 12. 1/4 kopp kyllingkraft
- 13. 1 teskje kosher-salt
- 14. 1/2 teskje rød pepperflak
- 15. 3 til 4 runder nykvernet svart pepper
- 16. 1 sitron, revet skall og saften
- 17. 1/4 kopp finhakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. For de ristet pitachipsene: Bland spisskummen, za'atar, chilipulver og granulat hvitløk i en liten bolle. Pensle pitabrødene på begge sider med olivenolje; del hvert pitabrød i 8 trekanter. Vend pitatrekkene i krydderblandingen til de er godt dekket, og legg dem deretter ut på et bakepapirkledd stekebrett. Rist dem i ovnen til de er gyldne og sprø, ca. 14 til 16 minutter. La dem avkjøle på en tallerken med papirhåndkle.
- 33. For hvitbønne-tahini-puréen: Legg ansjosene på et lite stekebrett og sett dem i ovnen i 6 til 8 minutter.
- 44. I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett olivenolje, hvitløk, cannellini-bønner og de ristede ansjosene. Kok, rør ofte, i 4 til 6 minutter; overfør deretter til en food processor sammen med tahini, kyllingkraft, salt, rød pepperflak, svart pepper, sitronsaft og sitrusskall. Kjør til det er glatt og kremete. Overfør puréen til en bolle og pynt med finhakket gressløk. Server umiddelbart med de ristede pitachipsene.