Hello Fresh Mobile Banner
Meksikansk chorizo-pizza (Tlayuda)

Meksikansk chorizo-pizza (Tlayuda)

lær hvordan du lager en autentisk mexican chorizo pizza, også kjent som tlayuda, med denne enkle oppskriften. perfekt for en smakfull middag eller helgehelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2. 150 gram rå svinechorizo
  • 3. Én 450 grams boks med refried svarte bønner
  • 4. 2 kopper instant maismel
  • 5. 1/4 teskje salt
  • 6. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 7. 1/2 kopp Oaxaca-ost
  • 8. Rivd isbergsalat
  • 9. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 10. Smuldret queso fresco
  • 11. Mexicansk rømme

Fremgangsmåte

  1. 11. For chorizo- og bønnetoppingen: Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk stekepanne på middels høy varme. Tilsett chorizo og kok til den er sprø, ca. 6 minutter. Fjern fra varmen og sett til side. I en stor, tykk stekepanne, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje på middels høy varme. Tilsett bønnene og kok til de er varme, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen og sett til side.
  2. 22. For tortillalefsene: Bland maismjøl, 1 1/4 kopper vann og salt i en stor bolle. Bland grundig for hånd til en myk deig, ca. 2 minutter. Hvis deigen føles tørr, tilsett mer vann (én spiseskje om gangen). Forvarm en 12-tommers støpejernspanne. Legg et stykke bakepapir på en flat overflate. Ha halvparten av deigen på bakepapiret, og legg et nytt stykke bakepapir oppå. Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til den er ca. 1/4 tomme tykk og 10 tommer i diameter. Hell litt olje i den varme pannen og legg den utkjevlede deigen i pannen for å steke i ca. 2 minutter. Snu den og stek på den andre siden.
  3. 33. For å montere pizzaen: Smør 1/2 kopp av den varme refried-bønneblandingen på den stekte siden av deigen. Tilsett 1/4 kopp Oaxaca-ost og 1/2 kopp kokt chorizo. Fortsett å steke til osten er smeltet, ytterligere 2–3 minutter. Ta pizzaen ut av pannen og legg den på et rundt serveringsfat. Topp med isbergsalat. Krydre med salt og pepper. Strø over smuldret queso fresco og en liten skje med mexicansk krem. Skjær i 4-tommers firkanter og server umiddelbart. Gjenta med resten av deigen og fyllet.