Stekt fersk mais

Stekt fersk mais

Lær hvordan du lager sauteret fersk mais på en enkel måte. Perfekt som tilbehør til sommermåltidet. Rask, enkel og smakfull oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 til 10 ører mais på stilk (gul eller hvit mais)
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 teskje kosher salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern hus og silke fra maisen, og skjær av kornene så nær husken som mulig uten å fjerne noe av den. Du skal ha omtrent 7 kopper med korn.
  2. 2Smelt smøret i en stor, tykk stekepanne. Tilsett mais, salt og pepper, og stek uten lokk på middels lav varme i 8 til 10 minutter, rør av og til, til all stivelsen i maisen er borte. Smak til med salt og pepper, og server.