Saltet bourbon-karamell-milkshake
Lag en deilig salted bourbon caramel milkshake med rik karamellsmak og en hint av salt. Perfekt for sommerdager eller som en søt avslutning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
drikke
Ingredienser
- 1. 4 unser (1/2 kopp) bourbon, valgfritt
- 1 kopp sukker
- 3/4 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1 teskje flaksea salt, pluss ekstra til topping
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp vaniljeis med vaniljebønner
- 1/2 kopp helmelk
- 1 kopp pisket krem
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Blender, middels kjele
- 2Hell 1/3 kopp vann og bourbonen i en middels kjele og sett den på høy varme. Forsiktig, hell sukkeret direkte i midten av kjelen slik at det ikke spruter opp langs sidene. Kok opp og la det koke til sukkeret begynner å bli brunt. Ikke rør i kjelen. Hvis nødvendig, surr kjelen forsiktig for å hjelpe til med å smelte alt sukkeret.
- 3Når sukkeret har fått en rik, dyp brunfarge, fjern kjelen fra varmen og hell forsiktig i fløten, vær forsiktig da det kan sprute litt. Tilsett smør, salt og vanilje. Rør forsiktig til smøret er helt oppløst og karamellsausen er jevn og blank – dette gjør den skinnende og rik.
- 4Hell litt av karamellsausen i to høye melkshakeglass. Bland iskremen, melken og resten av karamellsausen i en blender, og sett til side litt av karamellsausen til topping. Kjør til jevn konsistens og hell i glassene. Topp hver med litt pisket krem, en klype havsalt og en liten skje av den reserverte saltede karamellsausen.