
Nudel Kugel
Lær hvordan du lager en deilig noodle kugel med vår enkle oppskrift. Perfekt for en søt dessert eller som en del av festmåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 pund brede eggnudler
- 5 ekstra store egg
- 4 kopper halv og halv
- 1/4 kopp lys brunt sukker, pakket
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje malt kanel
- 1 1/2 spiseskjeer kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 kopp ricottaost
- 1 kopp gyldne rosiner
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en ildfast form på 25 x 33 x 6 cm.
- 3Hell litt olje i en stor kjele med kokende, saltet vann. Kok nudlene i 6 til 8 minutter, til de er møre. Sil av vannet.
- 4I en stor bolle, visp sammen egg, fløte, brunt sukker, vanilje, kanel, salt og pepper. Rør inn ricotta og rosiner. Tilsett de avdryppede nudlene.
- 5Hell nudelblandingen i den smurte formen. Plasser den fylte formen i en større panne, og hell i nok varmt vann til å nå halvveis opp på sidene. Dekk hele opplegget med aluminiumsfolie.
- 6Stek i 45 minutter, fjern deretter folien og stek i ytterligere 45 minutter, eller til eggekremen akkurat har stivnet.