Den beste sjokoladechipkaken noensinne
oppskrift på den beste sjokoladekjeks som er myk, sprø og full av sjokoladestykker. perfekt for enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1 ½ kopp hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje salt
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
- 1 ½ kopper brunt sukker
- ½ kopp sukker
- 2 store egg
- 1 teskje vanilje
- 2 kopper (12-unse pakke) sjokoladeknapper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Legg bakepapir på stekeplatene eller spray dem med non-stick bakefett.
- 3Ha melet, natronen og saltet i en bolle og rør det sammen med en visp. Sett til side.
- 4Bruk en hånd- eller standmikser og pisk smøret til det blir lysere i fargen. Tilsett sakte sukkeret og pisk til det er lyst og luftig.
- 5Tilsett eggene ett om gangen og pisk til de er godt innarbeidet. Rør inn vaniljen.
- 6Ha melblandingen i litt etter litt på lav hastighet, og rør inn sjokoladebitene til slutt.
- 7Ha deigen i teskjeer og legg dem med ca. 5 cm mellomrom på de forberedte stekeplatene.
- 8Stek kakene til de er lett brune rundt kantene, ca. 12–15 minutter.
- 9La kakene avkjøle i noen minutter før de flyttes over på avkjølingsrist for å bli helt kalde.