Grapefrukt- og peppermaringtartletter

Grapefrukt- og peppermaringtartletter

oppskrift på sprø og fristende grapefruit and pepper meringue tartlets med en perfekt balanse av syrlighet og krydder. enkel å lage og ideell for sommerens kaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 usprøytet grapefrukt, bare skall og saft
  • 100 gram sukker
  • En klype salt
  • 1 frittgående egg pluss 1 eggeplomme
  • 75 gram smør, veldig mykt men ikke smeltet, pluss litt til smøring
  • 75 gram sukker
  • Generøs klype salt
  • ½ usprøytet sitron, bare skall
  • 2 eggeplommer fra frittgående egg
  • 100 gram vanlig mel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 100 gram sukker
  • 2 eggehviter fra frittgående egg (ca. 60 gram)
  • 1 toppet spiseskje maisstivelse
  • 50 gram mykt smør, i terninger
  • En klype salt
  • ½ teskje pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For grapefruktkremen: Mål opp 6 spiseskjeer/90 milliliter grapefruktjuice i en kjele og visp sammen med revet skall, sukker, salt og egg over svak varme. Sikt inn maisstivelsen og fortsett å vispe. Ikke stopp å vispe underveis, ellers vil eggene koagulere.
  2. 2Når kremen er så tykk som moste tomater og har sluppet ut en eller to bobler, tar du den av varmen og visper inn smøret, en terning av gangen. Hell over i en skål og dekk med plastfolie, slik at plasten er i direkte kontakt med kremen for å forhindre at det dannes en skorpe. Sett i kjøleskapet i minst en time (helst over natten).
  3. 3For kjeksbunnen: Forvarm ovnen til 180 grader C (350 grader F / Gas 4) og smør seks metallformer på 8 x 5 centimeter (3 x 2 tommer).
  4. 4Pisk sammen smør og sukker med salt og sitronskall til det er lyst og luftig. Tilsett eggeplommene og fortsett å piske. Sikt inn mel og bakepulver, og tilsett det i den piskede blandingen. Fortsett å piske til deigen samler seg til en jevn masse.
  5. 5Legg deigen i en sprøytepose med en rund 1 centimeter (1/3 tomme) sprøytespiss. Sprøyt deigen i ringene i en spiral, fra utsiden og inn mot midten, til bunnen er dekket med et lag på ca. 3-4 millimeter. Deretter sprøytes en ring rundt kanten for å lage en liten fordypning til kremen. Stek til de er gyldne (men ikke for mørke), i 12 til 15 minutter.
  6. 6Ta kjeksbunnen ut av ovnen og la den avkjøle i et par minutter før du bruker en liten skarp kniv til å løsne kjeksene fra innsiden av hver ring. Overfør kjeksene til en avkjølingsrist (vær forsiktig, de er skjøre) og la dem avkjøle helt.
  7. 7For italiensk marengs: Ha sukkeret i en kjele med 40 milliliter vann og sett på høy varme. Kok opp til soft-ball stadiet (245 grader F / 118 grader C på sukkertermometer), noe som tar rundt 10 minutter. For å teste uten termometer, drypp litt sukkerlake i en bolle med veldig kaldt vann. Når det danner en myk, klebrig ball, er den klar.
  8. 8Mens sukkerlaken koker, begynn å vispe eggehvitene med saltet i en ren glass- eller metallbolle. Visp til det dannes lett skum, men uten å lage myke topper. Når sukkerlaken har nådd soft-ball stadiet, hell den i en tynn stråle over eggehvitene mens du fortsetter å vispe. (Ikke hell sukkerlaken direkte over vispen, men langs sidene av bollen.) Tilsett pepper og fortsett å vispe i 10 minutter, eller til marengsen er blank og stiv.
  9. 9For å montere: Legg en generøs spiseskje med grapefruktkrem på kjeksene, etterfulgt av marengsen. Plasser under en veldig varm grill i et par minutter, eller bruk en brenner for å brune toppen.