Krabbekaker

Krabbekaker

Lær hvordan du lager deilige crab cakes med denne enkle oppskriften. Perfekt for forrett eller småretter, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 12 unser Dungeness-krepskjøtt, kokt
  • 5 unser ferske surdeigsbrødsmuler
  • 1 eggehvite
  • 2 spiseskjeer majones
  • 1/2 spiseskje sambal
  • 2 spiseskjeer hakkede friske gressløksblader
  • 1 sitron, presset
  • Salt og pepper, etter smak
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 bunt ruccola, vasket og trimmet
  • Brun Smør-Tomao-vinaigrette, oppskrift følger
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, delt
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 laurbærblad
  • 4 tomater, skrellet, frøet og hakket
  • 1 appelsin, presset
  • 2 spiseskjeer hakket frisk gressløk
  • 1 spiseskje sherry
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • Salt og pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle for blanding, bland krabbekjøttet med brødsmulene. Tilsett eggehviten, majonesen, sambal, gressløk og sitronsaft. Krydre med salt og pepper. Vend forsiktig, men grundig, slik at ingrediensene blander seg godt uten å mose krabbekjøttet. Form blandingen til 4 jevne kaker; de skal være fuktige og akkurat holde sammen.
  2. 2Dekk en stekepanne med vegetabilsk olje og varm opp på middels varme. Stek krabbekakene til de er gylne, ca. 4 minutter på hver side. Server umiddelbart på en seng av ruccola med Brun Smør-Tomat Vinaigrette.
  3. 3Smelt 2 spiseskjeer smør i en stekepanne over middels varme. Når skummet har lagt seg, tilsett sjalottløk og laurbærblad. La det koke i 1 minutt for å myke opp sjalottløken. Tilsett resten av smøret og fortsett å koke til smøret begynner å bli brunt, ca. 3 minutter. Tilsett tomatene, appelsinjuice, gressløk og sherry. La det koke i ytterligere 2 minutter, bare for å bryte ned tomatene litt. Visp inn olivenoljen, smak til med salt og pepper. Ta av varmen og server varmt sammen med krabbekakene.