
Krabbekaker
Lær hvordan du lager deilige crab cakes med denne enkle oppskriften. Perfekt for forrett eller småretter, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 12 unser Dungeness-krepskjøtt, kokt
- 5 unser ferske surdeigsbrødsmuler
- 1 eggehvite
- 2 spiseskjeer majones
- 1/2 spiseskje sambal
- 2 spiseskjeer hakkede friske gressløksblader
- 1 sitron, presset
- Salt og pepper, etter smak
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 bunt ruccola, vasket og trimmet
- Brun Smør-Tomao-vinaigrette, oppskrift følger
- 4 spiseskjeer usaltet smør, delt
- 1 sjalottløk, finhakket
- 2 laurbærblad
- 4 tomater, skrellet, frøet og hakket
- 1 appelsin, presset
- 2 spiseskjeer hakket frisk gressløk
- 1 spiseskje sherry
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- Salt og pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en bolle for blanding, bland krabbekjøttet med brødsmulene. Tilsett eggehviten, majonesen, sambal, gressløk og sitronsaft. Krydre med salt og pepper. Vend forsiktig, men grundig, slik at ingrediensene blander seg godt uten å mose krabbekjøttet. Form blandingen til 4 jevne kaker; de skal være fuktige og akkurat holde sammen.
- 2Dekk en stekepanne med vegetabilsk olje og varm opp på middels varme. Stek krabbekakene til de er gylne, ca. 4 minutter på hver side. Server umiddelbart på en seng av ruccola med Brun Smør-Tomat Vinaigrette.
- 3Smelt 2 spiseskjeer smør i en stekepanne over middels varme. Når skummet har lagt seg, tilsett sjalottløk og laurbærblad. La det koke i 1 minutt for å myke opp sjalottløken. Tilsett resten av smøret og fortsett å koke til smøret begynner å bli brunt, ca. 3 minutter. Tilsett tomatene, appelsinjuice, gressløk og sherry. La det koke i ytterligere 2 minutter, bare for å bryte ned tomatene litt. Visp inn olivenoljen, smak til med salt og pepper. Ta av varmen og server varmt sammen med krabbekakene.