
Grillet laksandwich
oppskrift på deilige grillede lakssandwicher, perfekte til lunsj eller middag med friske ingredienser og smakfull krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund fersk laksefilet
- God olivenolje
- Kasjersalt
- Nykvernet pepper
- 1 kopp god majones
- 1/4 kopp rømme
- 3/4 teskje hvitvinseddik
- 12 ferske basilikumblader
- 3/4 kopp hakket fersk dill
- 1 1/2 ss hakket vårløk (hvite og grønne deler)
- 1/4 teskje kasjersalt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 3 teskje kapers, drenert
- 6 ferske hvite eller brioche-brød (rundt 10 cm i diameter)
- 1/4 pund mesclun-blanding eller ferske basilikumblader
Fremgangsmåte
- 1For laksen, varm opp kull i en utendørsgrill og børst toppen av grillen med olje. Gni utsiden av laksen med olivenolje, salt og pepper etter smak. Grill i 5 minutter på hver side, eller til laksen nesten er gjennomkokt. Ta den av grillen og la den hvile i 15 minutter.
- 2Til sausen, ha majones, rømme, eddik, basilikum, dill, vårløk, salt og pepper i en bolle med en stavmikser utstyrt med en steelblad. Kjør til det er godt blandet. Tilsett kapers og puls 2 eller 3 ganger.
- 3For å sette sammen sandwichene, del rundstykkene i to på tvers. Smør en spiseskje med saus på hver snittflate. På den nederste halvdelen legger du litt mesclun-salat og deretter et stykke av laksen. Legg den øverste delen av rundstykket oppå laksen og server umiddelbart.