Krydret kikerter

Krydret kikerter

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull krydret kikerterrett. Perfekt som vegetarisk hovedrett eller som tilbehør. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje vegetabilsk olje
  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer karri pulver
  • En liten skvett hvitvin
  • 4 plommetomater, grovhakket
  • 1 boks (ca. 540 g) kikerter, skylt og avrent
  • 1 kopp kyllingkraft
  • 1 spiseskje sukker
  • Kosher-salt
  • 1 spiseskje smør, kald

Fremgangsmåte

  1. 1I en stekepanne, varm opp oljen over middels varme, og surr løken til den er akkurat gjennomsiktig. Tilsett gulrøttene og hvitløken, og rør om. Når hvitløken har fått litt farge, dryss over karri og rør godt. Hell i hvitvinen for å deglaze pannen. Tilsett tomatene og kikerter, og rør om.
  2. 2Hell i kyllingkraften, og la blandingen småkoke. Dekk til pannen med lokk, og kok i 10 minutter. Krydre kikerter med sukker og salt etter smak. Ta pannen av varmen, og avslutt med å røre inn det kalde smøret.