Poteter med eddik og sjøsalt

Poteter med eddik og sjøsalt

Lær hvordan du lager smakfulle poteter med eddik og havsalt. En enkel og velsmakende rett som passer til hverdag og fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund små (1 1/2 tommers) koketomater
  • 2 1/2 spiseskjeer tarragoneddik eller eplesidereddik
  • Flaket eller fin sjøsalt
  • 1 1/2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk poteter med kaldt, saltet vann, slik at vannet er ca. 1 tomme over potetene, i en 4-liters kjele og la dem småkoke til de er akkurat møre, ca. 10 minutter. (De vil fortsette å koke etter at du har hellet av vannet; ikke overkoke dem, ellers vil de gå i stykker.)
  2. 2Hell av vannet og skyll potetene i kaldt vann. Mens potetene fortsatt er varme, vend dem forsiktig med eddik og salt. La potetene avkjøle til romtemperatur, rør om av og til, og vend dem forsiktig med olje.