
Poteter med eddik og sjøsalt
Lær hvordan du lager smakfulle poteter med eddik og havsalt. En enkel og velsmakende rett som passer til hverdag og fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund små (1 1/2 tommers) koketomater
- 2 1/2 spiseskjeer tarragoneddik eller eplesidereddik
- Flaket eller fin sjøsalt
- 1 1/2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Dekk poteter med kaldt, saltet vann, slik at vannet er ca. 1 tomme over potetene, i en 4-liters kjele og la dem småkoke til de er akkurat møre, ca. 10 minutter. (De vil fortsette å koke etter at du har hellet av vannet; ikke overkoke dem, ellers vil de gå i stykker.)
- 2Hell av vannet og skyll potetene i kaldt vann. Mens potetene fortsatt er varme, vend dem forsiktig med eddik og salt. La potetene avkjøle til romtemperatur, rør om av og til, og vend dem forsiktig med olje.