
Karamelliserte løk Zin-Burgere med sprø cheddarfrico
oppskrift på smakfulle caramelized onion zin-burgers med sprø cheddar frico. perfekt for en smakfull hovedrett med karamelliserte løk og sprø ost. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 små gule løk, delt i to og skivet tynt
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 teskjeer hakkede friske timianblader
- 2 kopper Zinfandel
- 1 1/2 kopper skarp Cheddar, revet
- 1,36 kilo storfekjøtt
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- 6 brød med sesamfrø til burgere
- 2 store tomater til burger, skåret i 1/3-tommers tykke skiver
- 6 unser vårsalatblader
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en 25 cm stor sautépanne over høy varme. Når den er varm, tilsett olivenolje, løk, og krydre med litt salt og svart pepper. Skru ned varmen til middels høy og fortsett å koke i 10 minutter til løken er karamellisert, rør ofte. Strø over timian og fortsett å koke i ett minutt. Tilsett Zinfandel og kok til vinen er redusert til 2/3. Ta av varmen og la det avkjøle til romtemperatur.
- 2For Cheddar-fricosene: I en non-stick panne på 20 cm, oppvarmet over middels høy varme, tilsett 1/4 kopp revet ost. Kok til osten er lett brun på bunnen. Vend den over med en plastspatel og fortsett å koke i ytterligere 10 til 15 sekunder. Fjern og legg på en tallerken for avkjøling. Rens pannen og gjenta til du har laget 6 fricos.
- 3Form 6 storfe-kaker på 225 gram hver, og krydre godt med havsalt og svart pepper på begge sider. Legg dem på en varm grill og kok til de er pent brune, ca. 5 minutter. Snu dem og fortsett å koke til ønsket stekegrad er oppnådd.
- 4Et par minutter før burgerne er ferdige, del brødene og rist dem lett på grillen, med snittflaten ned.
- 5Legg burgerne på bunnen av brødene, og tilsett en generøs mengde løk. Krydre tomatskivene med salt og pepper. Topp burgerne med frico, tomatskive og grønnsaker. Rull opp ermene og nyt.