
Stroganoff Damier
Lær hvordan du lager en deilig stroganoff damier. En enkel oppskrift på en smakfull hovedrett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 teskjeer sukker
- 8 unser storfey tenderloin
- 4 unser mørk russisk øl
- 1 spiseskje salt
- Olivenolje
- Trøffelsalt
- Nykvernet svart pepper
- 1 pakke sopp-tagliatelle
- 1/2 kopp rømme
- 2 spiseskjeer rødbetsaft
- 2 spiseskjeer vodka
- 16 små soppkapsler, til pynt
- 2 kopper storfebuljong
- 3 teskjeer agar-agar
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2 pakker blandede sopp
Fremgangsmåte
- 1Avkjøl et lite bakepapirkledd stekebrett (1/4 stekebrett) i kjøleskapet.
- 2Bland 1/2 kopp storfebuljong med agar-agar i en bolle og la det stå.
- 3I en middels stor kjele over middels varme, varm opp vegetabilsk olje og tilsett sjalottløk, sopp, resten av 1 1/2 kopp storfebuljong, øl, salt og sukker. Kok opp blandingen og la den koke kraftig. Tilsett den fuktede agar-agar og la det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen. Hell blandingen på det kalde bakepapirkledde stekebrettet og la det avkjøles i kjøleskapet til det har dannet en fast gelé.
- 4Skjær storfemørbraden i 1/4 tommers tykke medaljonger og bank dem så tynne og jevne som mulig.
- 5Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over høy varme og stek storfeskivene på den ene siden. Strø over trøffelsalt og svart pepper. Stek i porsjoner om nødvendig, og tilsett mer olje hvis det trengs. Overfør storfeskivene til en stor tallerken eller et stekebrett og sett dem i fryseren til de skal serveres.
- 6Kok pastaen. Sil av vannet og vend inn olivenolje.
- 7Bland rømme, rødbetjuice og vodka i en bolle. La det stå i kjøleskapet til servering.
- 8Skjær den avkjølte storfemørbraden i perfekte 1-tommers kvadrater. Gjør det samme med den nå faste soppegelen.
- 9Legg pastaen på tallerkenen i et flatt lag, 2 til 3 striper per tallerken bør være nok. Over pastaen, arranger en 3x3-rute med soppegelen og storfekvadratene. Pynt med rødbet- rømme og sopphatter.
- 10Denne oppskriften er laget av en deltaker under en kokkekonkurranse. Food Network Kitchens har ikke testet den for hjemmebruk, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatene.