Stroganoff Damier

Stroganoff Damier

Lær hvordan du lager en deilig stroganoff damier. En enkel oppskrift på en smakfull hovedrett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 teskjeer sukker
  • 8 unser storfey tenderloin
  • 4 unser mørk russisk øl
  • 1 spiseskje salt
  • Olivenolje
  • Trøffelsalt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 pakke sopp-tagliatelle
  • 1/2 kopp rømme
  • 2 spiseskjeer rødbetsaft
  • 2 spiseskjeer vodka
  • 16 små soppkapsler, til pynt
  • 2 kopper storfebuljong
  • 3 teskjeer agar-agar
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 pakker blandede sopp

Fremgangsmåte

  1. 1Avkjøl et lite bakepapirkledd stekebrett (1/4 stekebrett) i kjøleskapet.
  2. 2Bland 1/2 kopp storfebuljong med agar-agar i en bolle og la det stå.
  3. 3I en middels stor kjele over middels varme, varm opp vegetabilsk olje og tilsett sjalottløk, sopp, resten av 1 1/2 kopp storfebuljong, øl, salt og sukker. Kok opp blandingen og la den koke kraftig. Tilsett den fuktede agar-agar og la det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen. Hell blandingen på det kalde bakepapirkledde stekebrettet og la det avkjøles i kjøleskapet til det har dannet en fast gelé.
  4. 4Skjær storfemørbraden i 1/4 tommers tykke medaljonger og bank dem så tynne og jevne som mulig.
  5. 5Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over høy varme og stek storfeskivene på den ene siden. Strø over trøffelsalt og svart pepper. Stek i porsjoner om nødvendig, og tilsett mer olje hvis det trengs. Overfør storfeskivene til en stor tallerken eller et stekebrett og sett dem i fryseren til de skal serveres.
  6. 6Kok pastaen. Sil av vannet og vend inn olivenolje.
  7. 7Bland rømme, rødbetjuice og vodka i en bolle. La det stå i kjøleskapet til servering.
  8. 8Skjær den avkjølte storfemørbraden i perfekte 1-tommers kvadrater. Gjør det samme med den nå faste soppegelen.
  9. 9Legg pastaen på tallerkenen i et flatt lag, 2 til 3 striper per tallerken bør være nok. Over pastaen, arranger en 3x3-rute med soppegelen og storfekvadratene. Pynt med rødbet- rømme og sopphatter.
  10. 10Denne oppskriften er laget av en deltaker under en kokkekonkurranse. Food Network Kitchens har ikke testet den for hjemmebruk, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatene.