Sitronlaks med lima bønner

Sitronlaks med lima bønner

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull lemon salmon med lima bønner. Perfekt for en sunn og rask middagsrett. Enkel oppskrift for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 sitron, delt i to
  • 1/2 kopp fettfri naturell gresk yoghurt
  • 3/4 teskje paprika
  • 2 teskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 3 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 3/4 teskje tørket oregano
  • En klype rød pepperflak
  • 1 pose (1 pund) frosne baby-limabønner
  • Koshersalt og nykvernet pepper
  • 2 spiseskjeer hakket frisk persille
  • 4 laksefileter à 5 gram uten skinn og med midtstykke

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær den halve sitronen i 4 tynne skiver og sett til side. Riv skallet av den andre sitronen og sett til side; press ut litt av saften i en bolle og bland inn i yoghurten og 1/4 teskje paprika. Forvarm grillen. Varm opp 1 teskje olivenolje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett hvitløk, oregano og rød pepperflak, og kok til hvitløken er gyllen, ca. 2 minutter. Tilsett limabønner, 1 1/2 kopp vann og sitronskallet; dekk delvis til pannen, la det småkoke og kok til bønnene er møre, ca. 20 minutter. Krydre med salt og pepper. Ta av varmen og rør inn persille, 1 spiseskje av yoghurtblandingen og den resterende teskjeen olivenolje. I mellomtiden blander du resten av paprikaen, saltet og pepper etter smak i en liten bolle. Strø dette over laksen; legg den på et bakepapirkledd stekebrett og legg en sitronskive på hver filet. Grill til laksen er akkurat gjennomstekt, 6 til 8 minutter. Server med limabønnene og topp med yoghurtblandingen. 2. Fotograf: Antonis Achilleos