
Baguette fylt med Brie og kirsebær
oppskrift på baguette fylt med kremet brie og søte kirsebær – perfekt for forrett eller snacks. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund ferske Bing-kirsebær, kjernet og delt i to
- 1/2 kopp god kvalitet Portvin
- 1 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 5 kvister fersk timian
- 1 sprø fransk baguette
- 3 unser Brie, skåret i 1/2-tommers skiver
- 1 kvist fersk timian
Fremgangsmåte
- 1Til kompott: I en liten kjele på middels høy varme, tilsett kirsebærene, vinen, salt, pepper og timian, og rør. Kok opp, og skru deretter ned varmen litt til middels. Fortsett å koke under kraftig småkoking til væsken er redusert til halvparten, ca. 25 til 30 minutter. Slå av varmen og la det avkjøle, før du fjerner timiankvistene.
- 2Til baguetten: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Bruk en skarp kniv til å skjære en dyp "V"-form på toppen av baguetten. Trekk ut noe av det myke brødet for å lage en dyp sprekk. Plasser Brie-skivene i sprekken, overlappende hver skive. Overfør til et stekebrett.
- 4Stek til osten er smeltet og brødet er lett ristet, ca. 5 til 7 minutter. Overfør til en skjærefjøl. Skje over kirsebærkompotten på den smeltede Brie. Skjær i tykke skiver, pynt med den resterende timiankvisten, og server.