
Salat med svarte øyne-bønner, vannkresse og fersken
oppskrift på en frisk og smakfull black-eyed pea salat med vannløk og fersken. perfekt som forrett eller lett lunsj om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 kopper saltet vann
- 2/3 kopp tørkede svarte øye-bønner
- 1 bunt vannkarse, de seige stilkene fjernet, resten vasket godt, tørket i tørkeslynge (2 kopper pakket), og hakket
- 1 stor, fast, moden fersken, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
- 2 vårløk, hakket
- 1 selleristang, finhakket
- 4 teskjeer fersk sitronsaft
- 1/2 teskje malt spisskummen
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en kjele bringer du vann og erter til kokepunktet og lar det småkoke i 20 minutter, eller til de er møre. Sil ertene i en sil og skyll dem under kaldt vann for å avkjøle. La ertene renne godt av seg, og vend dem i en stor bolle sammen med de resterende ingrediensene, salt og pepper etter smak. Salaten kan lages 2 timer i forveien og oppbevares kaldt, dekket.