Salat med svarte øyne-bønner, vannkresse og fersken

Salat med svarte øyne-bønner, vannkresse og fersken

oppskrift på en frisk og smakfull black-eyed pea salat med vannløk og fersken. perfekt som forrett eller lett lunsj om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 kopper saltet vann
  • 2/3 kopp tørkede svarte øye-bønner
  • 1 bunt vannkarse, de seige stilkene fjernet, resten vasket godt, tørket i tørkeslynge (2 kopper pakket), og hakket
  • 1 stor, fast, moden fersken, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
  • 2 vårløk, hakket
  • 1 selleristang, finhakket
  • 4 teskjeer fersk sitronsaft
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele bringer du vann og erter til kokepunktet og lar det småkoke i 20 minutter, eller til de er møre. Sil ertene i en sil og skyll dem under kaldt vann for å avkjøle. La ertene renne godt av seg, og vend dem i en stor bolle sammen med de resterende ingrediensene, salt og pepper etter smak. Salaten kan lages 2 timer i forveien og oppbevares kaldt, dekket.