
Sjokoladetrekte jordbær
Lær hvordan du lager deilige sjokoladebelagte jordbær med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller snacks for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 6 unser bittersøt sjokolade, hakket
- 3 spiseskjeer kremfløte
- 1 spiseskje smør
- 10 store jordbær med lange stilker
Fremgangsmåte
- 1Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie eller bakepapir.
- 2Smelt sjokoladen i toppen av et dobbelkoker satt over varmt vann, og rør om. Tilsett de 3 spiseskjeene med krem og smør, og rør til det er jevnt.
- 3Hold hver jordbær i stilken, dypp dem i sjokoladeblandingen, og la overflødig sjokolade renne tilbake i pannen.
- 4Om nødvendig, tilsett mer krem i sjokoladen for å oppnå ønsket konsistens på belegget.
- 5Overfør de dekkede jordbærene til den forberedte bakeplaten, og gjenta prosessen med resten.
- 6La sjokoladen avkjøle, og sett deretter jordbærene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, omtrent 20 til 30 minutter.