
Pesto Genovese
Lær hvordan du lager en klassisk pesto genovese med friske basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk, parmesan og olivenolje. En enkel oppskrift på italiensk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. En bunt ferske basilikumblader, vasket og tørket
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1/2 kopp/125 ml pinjekjerner, knust
- 1/2 kopp/125 ml nyrevet Parmigiano-Reggiano ost
- Salt
- 1 kopp/250 ml ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Legg basilikum, hvitløk og pinjekjerner på et skjærebrett. Finhakk ingrediensene med en mezzaluna eller en skarp kniv, og legg dem i et glass. Tilsett Parmigiano-osten, salt og ½ kopp olivenolje, og bland alle ingrediensene godt. Fyll opp med resten av extra-virgin olivenolje.
- 2Kok's notat: Pesto kan serveres ferskt, eller oppbevares i kjøleskapet eller fryseren i en lufttett beholder. Ved frysing kan du utelate osten og helle litt olje over toppen. Tin det, og rør inn osten før servering.