Hello Fresh Mobile Banner
Affogato

Affogato

Lær hvordan du lager en perfekt affogato med denne enkle oppskriften. En nydelig kaffe-dessert som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 2
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 unse bitter italiensk likør, for eksempel Ramazotti Amaro
  • 2. 1 kule vaniljegele, oppskrift følger
  • 3. 1 shot nybrygget espresso
  • 4. 3 kopper melk
  • 5. 1 kopp kremfløte
  • 6. 1 kopp sukker
  • 7. 3 vaniljestenger, delt på langs og frøene skrapet ut, eller 3 spiseskjeer vaniljeekstrakt
  • 8. 3 store eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. 11. For å sette sammen: Hell likøren i en høytstående kaffekopp, helst i krystall, slik at man kan se inn i desserten. Ha en stor kule vaniljeis (eller iskrem) i bunnen av glasset. Avslutt med en shot nybrygget espresso.
  2. 22. Bland melken, fløten og sukkeret i en mellomstor, ikke-reaktiv kjele. Tilsett vaniljebønnene og frøene i blandingen, eller tilsett vaniljeekstrakt. Kok opp blandingen over middels varme, rør av og til, til sukkeret er oppløst, ca. 10 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, pisk eggeplommene i en liten bolle. Rør sakte inn 1/2 kopp av den varme melk- og fløtemelken i eggeplommene, og hell deretter eggeplommeblandingen tilbake i melk- og fløtemelken, mens du rører kontinuerlig. Skru ned varmen til middels-lav og kok under konstant omrøring i ca. 20 minutter, til blandingen er tykk nok til å dekke baksiden av en tresleiv eller måler 90 grader Celsius på et hurtigtermometer. Ta kjelen av varmen og sil blandingen gjennom en fin sil over i en metallbolle. Sett bollen i en annen bolle som er delvis fylt med is, og rør for å avkjøle helt. Overfør væsken til iskremmaskinens beholder og frys i henhold til produsentens instruksjoner for gelato. Når den er frossen, overfør gelatoen til en lufttett beholder og oppbevar i fryseren. Gir ca. 1 liter.