
Omelett
lær hvordan du lager en perfekt omelett med denne enkle oppskriften. ideell for en rask frokost eller lett lunsj, med få ingredienser og kort tilberedningstid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 1. 3 egg, varmet i varmt vann i 5 minutter
- 2. En klype salt
- 3. 1 teskje romtemperert smør, pluss 1/2 teskje til å avslutte omeletten
- 4. 1/2 teskje fersk hakket gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Knekk de varme eggene i en bolle, tilsett salt og bland med en gaffel. Varm opp en 25 cm non-stick aluminiums panne på middels høy varme. Når pannen er varm, tilsett smør og børst det rundt overflaten av pannen. Hell eggene i midten av pannen og rør kraftig med en slikkepott i 5 sekunder. Så snart en semi-fast masse begynner å dannes, løft pannen og rør den rundt til overfløten av væsken renner ut i pannen. Bruk slikkepotten til å bevege den rundt kanten av eggeblandingen for å forme den til en rund omelett og løsne kanten. La omeletten hvile i pannen i 10 sekunder uten å røre.
- 33. Rist pannen for å løsne omeletten. Løft den ytterste kanten av pannen og slå den tilbake mot deg. Bruk slikkepotten til å brette over en tredjedel av omeletten. Skyv omeletten over på en tallerken og brett den sammen til en tri-fold. Smør med resten av smøret og dryss over finhakket gressløk. Server umiddelbart.