
Sjokoladetrøfler
Lær hvordan du lager perfekte sjokoladetrøfler hjemme med denne enkle oppskriften. Nyt deilige, smeltende sjokoladetrøfler som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 pund god bittersøt sjokolade (anbefalt: Lindt)
- 2. 1/2 pund god semisøt sjokolade (anbefalt: Ghirardelli)
- 3. 1 kopp kremfløte
- 4. 2 spiseskjeer appelsinlikør, valgfritt (anbefalt: Grand Marnier)
- 5. 1 spiseskje ferdiglaget kaffe
- 6. 1/2 teskje god vaniljeekstrakt
- 7. Melis
- 8. Kakaopulver
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Hakk sjokoladen fint med en skarp kniv. Legg den i en varmebestandig bolle.
- 3Varm opp fløten i en liten kjele til den akkurat begynner å koke. Slå av varmen og la fløten stå i 20 sekunder. Sil fløten gjennom en finmasket sikt over bollen med sjokolade.
- 4Bruk en visp og rør sakte sammen fløten og sjokoladen til sjokoladen er helt smeltet.
- 5Rør inn den appelsinlignende likøren, hvis du bruker det, kaffe og vanilje.
- 6Sett til side i romtemperatur i 1 time.
- 7Med to teskjeer, legg runde kuler av sjokoladedeigen på et bakepapirkledd stekebrett.
- 8Rull hver kule i hendene for å forme den omtrent rund.
- 9Vend dem i melis, kakaopulver, eller begge deler.
- 10Disse kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker, men server dem ved romtemperatur.