Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Lær hvordan du lager perfekte sjokoladetrøfler hjemme med denne enkle oppskriften. Nyt deilige, smeltende sjokoladetrøfler som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund god bittersøt sjokolade (anbefalt: Lindt)
  • 2. 1/2 pund god semisøt sjokolade (anbefalt: Ghirardelli)
  • 3. 1 kopp kremfløte
  • 4. 2 spiseskjeer appelsinlikør, valgfritt (anbefalt: Grand Marnier)
  • 5. 1 spiseskje ferdiglaget kaffe
  • 6. 1/2 teskje god vaniljeekstrakt
  • 7. Melis
  • 8. Kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Hakk sjokoladen fint med en skarp kniv. Legg den i en varmebestandig bolle.
  3. 3Varm opp fløten i en liten kjele til den akkurat begynner å koke. Slå av varmen og la fløten stå i 20 sekunder. Sil fløten gjennom en finmasket sikt over bollen med sjokolade.
  4. 4Bruk en visp og rør sakte sammen fløten og sjokoladen til sjokoladen er helt smeltet.
  5. 5Rør inn den appelsinlignende likøren, hvis du bruker det, kaffe og vanilje.
  6. 6Sett til side i romtemperatur i 1 time.
  7. 7Med to teskjeer, legg runde kuler av sjokoladedeigen på et bakepapirkledd stekebrett.
  8. 8Rull hver kule i hendene for å forme den omtrent rund.
  9. 9Vend dem i melis, kakaopulver, eller begge deler.
  10. 10Disse kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker, men server dem ved romtemperatur.